Teknik Haber Platformu
GÜNCEL ELEKTRİK ENERJİ SEKTÖREL TEKNOLOJİ OYUN YAŞAM AKTÜEL
Dünyanın En BüyüğüTarih 09 Ekim 2017, 03:18 Editör: Editör Elektrohaber

Dünyanın En Büyüğü

Mısır'da dünyanın en büyük gaz türbinli elektrik santrali inşa ediliyor. Birçok bakımdan bir ilki oluşturan santral 21 milyon Mısırlının elektrik ihtiyacını karşılayacak. İlk gaz türbini yola çıktı.



Siemens'in gaz türbinli jeneratörü saatte 2 km. hızla ilerliyor. Berlin'den yola çıkan jeneratör, Hamburg ve Cebelitarık üzerinden Mısır'a gönderilecek.



Klaus –Günter Lichtfuß (Behala Lojistik): "600 ton ağırlığı bu aracın 12 aksına yaydık. Bu ağırlığı taşıyabilen aracın 200 tekerleği var. Aksi takdirde yol bu ağırlığı kaldıramazdı."



Taşıma için özel mavna inşa edildi



Gaz türbini köprü ve metro tünellerine ağır geldiğinden ilk birkaç yüz metrelik mesafeyi şehrin içinden geçerek kat ettikten sonra limandaki özel olarak inşa edilmiş mavnaya yükleniyor. Mavna jeneratörü asıl limana kadar taşıyor. Gövde derinliği 2 metre 40 santimi buluyor. Neredeyse kanalın dibine oturacak.



Lichtfuß, "Karaya oturmadık ama çok az pay kaldı. Bir karışı bulması lazım. Bazan daha da az kalabiliyor ama fark etmez. Önemli olan gövdenin diple temas etmemesi" diyor.



24 jeneratörlük mega proje



Berlin iç limanına varan jeneratörün önce mavnadan indirilmesi gerekiyor. Mısır'ın Berlin büyükelçisi ve Mısır televizyonu bu önemli yüklemede hazır bulunmak için başkente gelmiş. Gaz türbini, 24 jeneratörlük mega projeye dahil.Mısır büyükelçisi Badr Abdelatty: "Siemens ile yaptığımız sözleşme ülkemizin ilerlemesine katkıda bulunacak. Bu sayede Mısır'ın elektrik üretimini 2018 yılına kadar yüzde 50 oranında arttırmış olacağız."



Mega proje Siemens için şirket tarihinin en büyük siparişi sayılıyor. Mısır'ın içinde bulunduğu zor siyasi ve ekonomik şartlar işbirliğini etkilemişe benzemiyor.



Jeneratörün yolculuğu 3 ay sürecek



Siemens şirket sözcüsü Christian Stuart Wilson: "Aramızda sözleşme var. Yıllardır Mısır'da faaliyet gösteriyoruz. Orada tecrübemizi arttırdık. Sadece Mısır değil dünyadaki bütün ülkelerle iş yapıyoruz. Bu bakımdan, şartların ülkelere göre farklılık gösterdiğinin bilincindeyiz."



Gaz türbinli elektrik jeneratörü üç ay sonra, Kahire'nin 100 kilometre kadar güneyindeki Beni Suef'e varmış olacak. Yıl sonlarına doğru da elektrik üretimine geçilmesi planlanıyor. Proje tamamlandığında, Mısır dünyanın en büyük gaz türbini santraline kavuşmuş olacak.



Mısır'da dünyanın en büyük gaz türbinli elektrik santrali inşa ediliyor.



Kaynak: Haberler



ÖNEMLİ :
 
Yayınlanmakta olan haberin tüm hakları saklıdır.
  Elektrohaber.net hak sahiplerinin yayınlanmakta olan haberlerin kaynak gösterilerek kaldırılma isteği hakkını saklı tutar.
  Elektrohaber'de yayınlanmakta olan haberlerin kaynak belirtilmeden yayınlanması yasaktır.



 |  Bu haber 2950 defa okunmuştur.

Enerji  HABERLERİNDEN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Elektrikte Liderler Belli Oldu

Elektrikte Liderler Belli Oldu Elektrikte EÜAŞ açık ara önde, özelde lider ENKA

Irak, Türkiye’den 500 megavat elektrik ithal edecek

Irak, Türkiye’den 500 megavat elektrik ithal edecek Irak Elektrik Bakanlığı, ülkede elektrik kesintileri sorununa çözüm için yakında Türkiye’den 500 megavat elektrik a...

Enerji dönüşümü için yılda 7 milyar dolar yatırım gerekiyor

Enerji dönüşümü için yılda 7 milyar dolar yatırım gerekiyor Türkiye'nin enerji dönüşümü için 2030 yılına kadar yatırım ihtiyacının yıllık bazda 5,3-7 milyar dolar arasında...

Üç kaynaklı ilk hibrit santral geliyor

Üç kaynaklı ilk hibrit santral geliyor Cengiz Enerji, ilave güneş santrali yatırımı ile en büyük hibrit elektrik üretim tesisine dönüşen...

EPDK, 8 şirkete lisans verdi

EPDK, 8 şirkete lisans verdi EPDK, 8 şirkete lisans verdi, 1 şirketin lisans süresini uzattı, 5 şirketin lisansını iptal etti.

EPDK, YEKDEM maliyetini revize etti

EPDK, YEKDEM maliyetini revize etti EPDK, YEKDEM maliyetini revize etti

Yeşil enerji bedeli belli oldu

Yeşil enerji bedeli belli oldu Yeşil tarifeyi seçen tüketicilere, görevli tedarik şirketleri tarafından uygulanacak yeşil enerji bedeli

EPDK kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

EPDK kararları Resmi Gazete'de yayımlandı EPDK, YEK-G sistemi ve organize YEK-G piyasası ile vadeli elektrik ..

Elektrik depolama tesisleri 'dağıtım'a girdi

Elektrik depolama tesisleri 'dağıtım'a girdi Elektrik piyasasında depolama hizmetleri temelli düzenlemeler yapıldı.
Teknik Adam Teknik Adam
Türkiye'ye elektrik ne zaman geldi?

Diğer videolar

  Elazığ Yerli Motor
 

Elazığ Yerli Motor

İzlenme:4878

   
  Yerli Motor Elazığ’dan
 

Yerli Motor Elazığ’d

İzlenme:3176

   
  Akkuyu Nükleer Santrali
 

Akkuyu Nükleer Santr

İzlenme:3350

   
  Türkiye'de Elektrik Üretimi
 

Türkiye'de Elekt

İzlenme:3362

   

Tüm fotoğraflar

  İş kazaları
 

İş kazaları

İzlenme:15810

   
  Tesla
 

Tesla

İzlenme:18078

   
  Hat Emekçileri
 

Hat Emekçileri

İzlenme:26184

   
  Torna kazası
 

Torna kazası

İzlenme:164462