‘Enerjinin Yıldızları Projesi’nin yeni yıldızları da belli oldu. İstanbul Bayrampaşa’da bir lisede BEDAŞ’ın desteği ile hayata geçirilen Yüksek Gerilim Dalı’nı bu yıl 22 öğrenci tercih etti.
Elektrik dağıtım sektörünün yetişmiş eleman ihtiyacına çözüm üretmek ve Türkiye’de istihdama katkı sunmak hedefiyle 2018’de başlatılan Enerjinin Yıldızları Projesi’nin ‘yıldızları’, 2021-2022 Eğitim - Öğretim yılında ders başı yaptı. Pandemi nedeniyle yaklaşık 1,5 yıl gibi uzun bir aradan sonra yeniden yüz yüze eğitime geçilirken Enerjinin Yıldızları Projesi kapsamında İstanbul Bayrampaşa İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (BEDAŞ) desteği ile oluşturulan Yüksek Gerilim Dalı’nda da tercih dönemi tamamlandı. Bu yıl yıldızlar kadrosuna katılan 22 öğrenci ile birlikte İstanbul’da Enerjinin Yıldızları Projesi’ne dâhil olan öğrenci sayısı da 2018-2021 yılları arasında 89’a ulaşmış oldu.
MEZUNLAR, BEDAŞ’TA İŞE BAŞLADI
BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, “Proje başlar başlamaz gelecekteki meslektaşlarımızın uygulamalı eğitim alabilmeleri için İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Yüksek Gerilim Laboratuvarı’nı kurduk. Bu dalda eğitim alan öğrencilerimize burs ve staj imkânı sunarken iş hayatına ilk adımı atmaları konusunda da destek veriyoruz. Yüksek Gerilim Dalı’nın ilk açıldığı yıl bu bölümü tercih eden 12 öğrencimizin 12’si de mezun olur olmaz BEDAŞ’ta aramıza katıldı. Yine geçen yıl mezun olan 10 arkadaşımız BEDAŞ’ta işe başladı. Toplamda 22 öğrencinin okulu bitirir bitirmez BEDAŞ’ta iş hayatına adım atması Enerjinin Yıldızları Projesi’nin sonuçlarını göstermesi açısından çok güzel bir örnek” diye konuştu.
YAPARAK, YAŞAYARAK ÖĞRENME MODELİ
Enerjinin Yıldızları Projesi kapsamında, Yüksek Gerilim Dalı Laboratuvarı’nda uygulamalı eğitimin yanı sıra BEDAŞ’ta görev yapan uzmanlar tarafından hazırlanan ve artık müfredatta da yer alan Elektrik Piyasası Ders Kitabı yıl boyunca işleniyor. Bu dalı tercih edenler, “yaparak yaşayarak öğrenme modeli”ne göre elektrik piyasası dersi başta olmak üzere şebeke bakımı, malzeme eğitimi, havai hat uygulama, iş sağlığı ve güvenliği, aydınlatma, kayıp kaçak, müşteri operasyonları, sayaç ve ölçü eğitimi gibi konuları hem teorik hem de uygulamalı olarak öğrenme fırsatına sahip oluyor.