Teknik Haber Platformu
GÜNCEL ELEKTRİK ENERJİ SEKTÖREL TEKNOLOJİ OYUN YAŞAM AKTÜEL
EEM Kulübü Cs Drone Ve Cs Fizyo TanıttıTarih 16 Haziran 2017, 07:31 Editör: Editör Elektrohaber

EEM Kulübü Cs Drone Ve Cs Fizyo Tanıttı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrenci kulüplerinden Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Kulübü (IEEE) tarafından düzenlenen panelde, üniversite-sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden olan iki gözde proje CS Drone ve CS Fizyo tanıtıldı.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda IEEE tarafından düzenlenen panelde, Cutesafe Teknoloji A.Ş. ile üniversite öğrencilerini, akademisyenleri, sanayi ve kamu kuruluşları bir araya geldi. Panelde konuşma yapan Cutesafe Teknoloji Genel Müdürü Tuncay Kaya, üniversite-sanayi işbirliklerinin ülke için önemini vurguladı. Geliştirdikleri projelerin orta-uzun vadede tamamen milli üretim haline dönüştürülmesi hedefinden bahseden Kaya, bu projelerden çıkacak milli ürünlerin ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.
İşbirliğinin üniversite ayağında yer alan Doç. Dr. Uğur Yüzgeç ise, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile Cutesafe Teknoloji ve Tarım Bakanlığının ortak yürüttüğü CS Drone projesi ile ürün kalitesinin arttırılacağını vurguladı. Yüzgeç, aynı zamanda lokal ilaçlama yapabilecek bu sistem sayesinde, çevre kirliliğinin çok ciddi oranda azalacağına dikkat çekti.
Projenin Ar-Ge Direktörü Ekberjan Derman, kullandıkları görüntü işleme teknolojisi ile tarlanın hangi noktasında hastalık oluşumu başladığını tespit edebileceklerini belirtti ve geliştirecekleri bu projenin ileride çok daha farklı alanlarda milli bir kazanç haline döneceğini söyledi. Projenin Pazarlama ve Satış Direktörü Şükrü Aydoğdu, bu teknoloji ile düşük irtifada spectral görüntüleme yapabildiklerini, hastalık emaresi gösteren bölgenin konumunu alabildiklerini bu sayede erken uyarı sistemi geliştirebileceklerini ifade etti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Biyoteknoloji Araştırma Merkezinde görev yapan Dr. Mikail Çalışkan ise, ilk hedeflerinin milli üretimde çok önemli yeri bulunan çeltik üzerinde bu teknolojiyi kullanmak olduğunu belirtti. Çeltik üzerinde hastalık teşhisinin yerden ve uydudan alınan görüntülerle yapılmasının zorluklarını belirten Çalışkan, CS Drone projesi ile daha verimli analizler yapabileceğini sözlerine ekledi.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğretim elemanlarından Uzman Burakhan Çubukçu, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Cutesafe Teknoloji’nin ortak yürüttüğü CS Fizyo projesinin, dünya üzerinde yaşayan bir milyar engelli insanın hastaneye ulaşım ve tedavi amaçlı egzersiz yapma sorunlarının büyük bir kısmını çözeceğini ifade etti. Doktorant gözüyle bu işbirliğinin önemine değinen Çubukçu, üniversite öğrencilerine fikir üretmeleri ve çok çalışmaları konularında tavsiyeler verdi.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi IEEE Kulübü tarafından organize edilen programa, Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, Rektör Yardımcısı Nurgül Özbay, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türk Patent ve Marka Kurumu araştırmacılarından Nebi Çubukçu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı KOSGEB Destek Hizmetleri Daire Başkanı Şentürk Çalkınsın, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Edirne İl Müdürü Salih Akbulut, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Biyoteknoloji Araştırma Merkezi’nden Dr. Mikail Çalışkan, Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Cihan Karakuzu, Doç. Dr. Uğur Yüzgeç, Yrd. Doç. Dr. Emre Dandıl ve Yrd. Doç. Dr. Gürhan Ertaşgın katıldı.

KAYNAK: MİLLİYET




ÖNEMLİ :
 
Yayınlanmakta olan haberin tüm hakları saklıdır.
  Elektrohaber.net hak sahiplerinin yayınlanmakta olan haberlerin kaynak gösterilerek kaldırılma isteği hakkını saklı tutar.
  Elektrohaber'de yayınlanmakta olan haberlerin kaynak belirtilmeden yayınlanması yasaktır.



 |  Bu haber 3916 defa okunmuştur.

Aktüel  HABERLERİNDEN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

17 ülkede sadece elektrikli olacak

17 ülkede sadece elektrikli olacak LeasePlan şirketinin yayımladığı “Kurumsal filolar iklim değişikliğiyle nasıl mücadele edebilir?

22 Genç, yüksek gerilimi tercih etti

22 Genç, yüksek gerilimi tercih etti ‘Enerjinin Yıldızları Projesi’nin yeni yıldızları da belli oldu. Kaynak: 22 Genç, yüksek gerilimi tercih etti 

Huawei'den giyilebilir cihazlarda 50,7'lik büyüme

Huawei'den giyilebilir cihazlarda 50,7'lik büyüme Huawei'den giyilebilir cihazlarda yüzde 50,7'lik büyüme

iPhone'u bırakıp Huawei alıyor

iPhone'u bırakıp Huawei alıyor ABD yaptırımları sebebiyle Çinliler iPhone'u bırakıp Huawei alıyor

Son başvuru 30 Nisan

Son başvuru 30 Nisan Dicle Elektrik’in 60 bin liralık ödüllerine son başvuru 30 Nisan

Call of Duty’ filmi yolda!

Call of Duty’ filmi yolda! İlk piyasaya sürüldüğü 2003 yılından beri dünya

Buzdolabındaki mesafeye dikkat

Buzdolabındaki mesafeye dikkat Buzdolabındaki mesafeye dikkat: Çok harcatıyor

Yıldırımdaki gizem çözüldü

Yıldırımdaki gizem çözüldü Yıldırım düştüğünde atmosferde anti-madde yaratan foto nükleer tepkimelerin meydana geldiği ortaya çıktı.

EGD 9.uncu Kurultayı

EGD 9.uncu Kurultayı EGD 9.uncu Küresel Isınma Kurultayını Düzenledi
Teknik Adam Teknik Adam
Türkiye'ye elektrik ne zaman geldi?

Diğer videolar

  Elazığ Yerli Motor
 

Elazığ Yerli Motor

İzlenme:4884

   
  Yerli Motor Elazığ’dan
 

Yerli Motor Elazığ’d

İzlenme:3176

   
  Akkuyu Nükleer Santrali
 

Akkuyu Nükleer Santr

İzlenme:3350

   
  Türkiye'de Elektrik Üretimi
 

Türkiye'de Elekt

İzlenme:3362

   

Tüm fotoğraflar

  İş kazaları
 

İş kazaları

İzlenme:15810

   
  Tesla
 

Tesla

İzlenme:18080

   
  Hat Emekçileri
 

Hat Emekçileri

İzlenme:26188

   
  Torna kazası
 

Torna kazası

İzlenme:164464