Teknik Haber Platformu
GÜNCEL ELEKTRİK ENERJİ SEKTÖREL TEKNOLOJİ OYUN YAŞAM AKTÜEL
Zorlu ve Bereket karbon kahramanı!Tarih 27 Nisan 2017, 09:48 Editör: Editör Elektrohaber

Zorlu ve Bereket karbon kahramanı!

Karbon ayak izini azaltarak iklim değişikliği ile mücadeleye destek olan 19 kuruluş Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği tarafından Düşük Karbon Kahramanı olarak ödüllendirildi. Ödüllerden üçü, Türkiye’nin önde gelen enerji oyuncularından Zorlu Enerji, Bereket Enerji ve GAMA Enerji’ye verildi.

Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından Uluslararası Emisyon Ticareti Derneği (IETA) desteğiyle düzenlenen IV. İstanbul Karbon Zirvesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarını SÜT-D Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu ve İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın gerçekleştirdiği toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, İller Bankası, İzaydaş, belediyeler ve enerji şirketlerinin de aralarında bulunduğu özel sektör oyuncularının temsilcileri katıldı.

Etkinlik kapsamında karbon salımında “cimri” davranarak iklim değişimine karşı mücadelede örnek olan kuruluşlar da Düşük Karbon Kahramanları olarak ödüllendirildi. Karbon emisyonunu azaltan 42 projenin aday olduğu yarışta, 19 kuruluş SÜT-D tarafından ödüle layık görüldü. 2017 Düşük Karbon Kahramanları ödüllerini, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Dr. Oğuz Can’ın elinden aldı.

Düşük karbonlu sanayi hızlanmalı

İTÜ Öğretim Üyesi ve SÜT-D Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, düşük karbon kahramanı ödülleri hakkında DÜNYA’ya yaptığı değerlendirmede “İklim değişimine karşı mücadele etmemiz için güzelim dünyamız bizden görev bekliyor. Karbon cimrisi kuruluşlar iklim değişimine dirençli dünyamız için önemli” dedi. Türkiye’de sanayinin düşük karbon ekonomisinde daha hızlı ilerlemesi gerektiğinin altını çizen Karaosmanoğlu, şöyle devam etti:

“Bu yıl üçüncü kez verdiğimiz bu ödüller, sadece bugünü değil, yarınını da düşünen, sürdürülebilirlik yönetim stratejisi ile ilerleyen kar- Türkiye elektrik sektörünün Denizli kökenli iki büyük oyuncusu Zorlu Enerji ve Bereket Enerji, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) tarafından Düşük Karbon Kahramanı ilan edildi. bon cimrisi şirketlere veriliyor.”

Sürdürülebilir yaşam kültürü

Filiz Karaosmanoğlu, düşük karbon kahramanlarının enerji, kimya ve gıda sektörleriyle yerel yönetimlerden çıktığını ifade etti. Karbon Kahramanları’nın, başarılı teknik uygulamalarının yanı sıra karbon azaltımı konusundaki eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarıyla da öne çıktıklarını vurgulayan Karaosmanoğlu, “Bu kahramanlar SÜT-D’nin sürdürülebilirlik yaşam kültürü kazandırılması eylemine de katkı yaparak paydaş oldular. SÜT-D 2017 Düşük Karbon Kahramanları ile gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Denizlili elektrikçiler

SÜT-D tarafından ödül verilen şirketler arasında Türkiye enerji sektörünün önde gelen oyuncuları da yer alıyor. Elektrik sektöründeki en büyük özel sektör oyuncularından Zorlu, Bereket ve Gama Enerji de ödül kazanan markalar arasında yer alıyor. Elektrik oyununun üretim, dağıtım ve satış ayaklarında iddialı oyunculardan Zorlu Enerji ve Bereket Enerji’nin Denizli çıkışlı olması da dikkat çekti.

Atık yönetimi başarısı STK’ya ödül getirdi

SÜT-D bu yıl bir sivil toplum örgütünü de kendi izleme ve değerlendirmesi ile Düşük Karbon Kahramanı ilan etti. Tüm Atık ve Çevre Yönetimi Derneği (TAYÇED) atık yönetimi ve karbon azaltımı konusundaki öncülüğü ve üstlendiği sözcü rolü ile Düşük Karbon Kahramanı seçildi.


KAYNAK: DÜNYA




ÖNEMLİ :
 
Yayınlanmakta olan haberin tüm hakları saklıdır.
  Elektrohaber.net hak sahiplerinin yayınlanmakta olan haberlerin kaynak gösterilerek kaldırılma isteği hakkını saklı tutar.
  Elektrohaber'de yayınlanmakta olan haberlerin kaynak belirtilmeden yayınlanması yasaktır.



 |  Bu haber 5216 defa okunmuştur.

Aktüel  HABERLERİNDEN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

17 ülkede sadece elektrikli olacak

17 ülkede sadece elektrikli olacak LeasePlan şirketinin yayımladığı “Kurumsal filolar iklim değişikliğiyle nasıl mücadele edebilir?

22 Genç, yüksek gerilimi tercih etti

22 Genç, yüksek gerilimi tercih etti ‘Enerjinin Yıldızları Projesi’nin yeni yıldızları da belli oldu. Kaynak: 22 Genç, yüksek gerilimi tercih etti 

Huawei'den giyilebilir cihazlarda 50,7'lik büyüme

Huawei'den giyilebilir cihazlarda 50,7'lik büyüme Huawei'den giyilebilir cihazlarda yüzde 50,7'lik büyüme

iPhone'u bırakıp Huawei alıyor

iPhone'u bırakıp Huawei alıyor ABD yaptırımları sebebiyle Çinliler iPhone'u bırakıp Huawei alıyor

Son başvuru 30 Nisan

Son başvuru 30 Nisan Dicle Elektrik’in 60 bin liralık ödüllerine son başvuru 30 Nisan

Call of Duty’ filmi yolda!

Call of Duty’ filmi yolda! İlk piyasaya sürüldüğü 2003 yılından beri dünya

Buzdolabındaki mesafeye dikkat

Buzdolabındaki mesafeye dikkat Buzdolabındaki mesafeye dikkat: Çok harcatıyor

Yıldırımdaki gizem çözüldü

Yıldırımdaki gizem çözüldü Yıldırım düştüğünde atmosferde anti-madde yaratan foto nükleer tepkimelerin meydana geldiği ortaya çıktı.

EGD 9.uncu Kurultayı

EGD 9.uncu Kurultayı EGD 9.uncu Küresel Isınma Kurultayını Düzenledi
Teknik Adam Teknik Adam
Türkiye'ye elektrik ne zaman geldi?

Diğer videolar

  Elazığ Yerli Motor
 

Elazığ Yerli Motor

İzlenme:4848

   
  Yerli Motor Elazığ’dan
 

Yerli Motor Elazığ’d

İzlenme:3134

   
  Akkuyu Nükleer Santrali
 

Akkuyu Nükleer Santr

İzlenme:3302

   
  Türkiye'de Elektrik Üretimi
 

Türkiye'de Elekt

İzlenme:3320

   

Tüm fotoğraflar

  İş kazaları
 

İş kazaları

İzlenme:15770

   
  Tesla
 

Tesla

İzlenme:18022

   
  Hat Emekçileri
 

Hat Emekçileri

İzlenme:26078

   
  Torna kazası
 

Torna kazası

İzlenme:164284