Teknik Haber Platformu
GÜNCEL ELEKTRİK ENERJİ SEKTÖREL TEKNOLOJİ OYUN YAŞAM AKTÜEL
Küresel ısınma enerji üretimine katkı sağlıyorTarih 05 Temmuz 2021, 08:32 Editör: Editör Elektrohaber

Küresel ısınma enerji üretimine katkı sağlıyor

Farklı ülkelerden gelen bilim insanlarının oluşturduğu araştırma grubu, küresel ısınma ile rüzgâr hızları arasındaki ilişkiye dair bir rapor yayınladı. 1970’li yıllardan beri yaklaşık 9.000 meteoroloji istasyonunun topladığı verileri inceleyen ekibin oldukça ilgin sonuçlara ulaştığı belirtiliyor.

The Guardian gazetesinin ulaştığı rapora göre okyanus sirkülasyonu yapılarında meydana gelen değişiklik geçtiğimiz 10 yılda rüzgâr hızları ciddi oranda artırmış görünüyor. Rüzgâr enerjisinden elde edilen elektrik miktarını ciddi oranda yükselmesine yarayan bu durum aslında bir felaketin habercisi. Zira rüzgâr hızlarının artmasına neden olan ana etken, ne yazık ki küresel ısınma.

30 yıllık bir yavaşlamanın ardından şiddetlenen rüzgârlar, aynı zamanda küresel ısınmanın da etkilerinin daha sert hissedildiğinin de bir kanıtı niteliğinde. Araştırma grubunun lideri pozisyonunda bulunan Princeton Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Zhenzhong Zeng yaptığı açıklamada, “Beklenenden daha ser esen rüzgârlar, elektrik üretimini 2024 yılına kadar 3.3m KWh seviyesine çıkarabilir. Bu değer mevcut kapasitenin üçte biri oranında artması anlamına geliyor.” ifadelerini kullanmış.

Cardiff Üniversitesi’nde görev yapan Dr Adrian Chappell’e göre ise artan rüzgâr hızları, yenilenebilir enerjinin yaygınlaşması ve sıcaklık artışlarını 2 derecenin altında tutmak için verdiğimiz mücadele için iyiye işaret.

Daha önce yapılan araştırmalarda, rüzgâr hızlarının son 30 yılda azalması ile dünyanın rüzgâr enerjisi potansiyelinin yarı yarıya azalacağından endişe ediliyordu. Ortaya çıkan bu durum ise bardağın dolu mu yoksa boş tarafını mı görmek gerektiği konusunda insanın kafasını karıştırıyor.




ÖNEMLİ :
 
Yayınlanmakta olan haberin tüm hakları saklıdır.
  Elektrohaber.net hak sahiplerinin yayınlanmakta olan haberlerin kaynak gösterilerek kaldırılma isteği hakkını saklı tutar.
  Elektrohaber'de yayınlanmakta olan haberlerin kaynak belirtilmeden yayınlanması yasaktır.



 |  Bu haber 1036 defa okunmuştur.

Alternatif enerji  HABERLERİNDEN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

İZBAŞ’tan güneş enerjisine yatırım

İZBAŞ’tan güneş enerjisine yatırım Avrupa’nın en büyük rüzgâr türbin kanadı fabrikasına ev sahipliği yapan İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ)

İZBAŞ’tan güneş enerjisine yatırım

İZBAŞ’tan güneş enerjisine yatırım Avrupa’nın en büyük rüzgâr türbin kanadı fabrikasına ev sahipliği yapan İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ)

4 ilde 5 YEKA ilan edildi

4 ilde 5 YEKA ilan edildi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Mersin, Niğde, Konya ve Karaman illerindeki 5 araziyi rüzgar ve güneş..

Nef Stadı, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Nef Stadı, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi Çatısına güneş enerjisi panelleri kurulan Nef Stadı, Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Yenilenebilir enerji yönetmeliğinde değişiklik

Yenilenebilir enerji yönetmeliğinde değişiklik Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması (YEKDEM) kapsamında belirlenen YEK bedeline yerli aksam de...

1036 yenilenebilir enerji tesisine destek

1036 yenilenebilir enerji tesisine destek Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması (YEKDEM) kapsamında bu yıl toplam 25 bin 524 megavat kurul...

Goodyear’dan yenilenebilir enerji hamlesi

Goodyear’dan yenilenebilir enerji hamlesi Goodyear; Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'daki tesislerinde 2022'nin sonuna kadar yüzde..

BOTAŞ, atıktan elektrik üretecek

BOTAŞ, atıktan elektrik üretecek Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), Sivas'ta atık baca gazı ısısından elektrik üretimi..

Güneş Pilleri Hakkında

Güneş Pilleri Hakkında Güneş Pilleri Hakkında Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları
Teknik Adam Teknik Adam
Türkiye'ye elektrik ne zaman geldi?

Diğer videolar

  Elazığ Yerli Motor
 

Elazığ Yerli Motor

İzlenme:4870

   
  Yerli Motor Elazığ’dan
 

Yerli Motor Elazığ’d

İzlenme:3164

   
  Akkuyu Nükleer Santrali
 

Akkuyu Nükleer Santr

İzlenme:3338

   
  Türkiye'de Elektrik Üretimi
 

Türkiye'de Elekt

İzlenme:3350

   

Tüm fotoğraflar

  İş kazaları
 

İş kazaları

İzlenme:15800

   
  Tesla
 

Tesla

İzlenme:18064

   
  Hat Emekçileri
 

Hat Emekçileri

İzlenme:26160

   
  Torna kazası
 

Torna kazası

İzlenme:164406