Teknik Haber Platformu
GÜNCEL ELEKTRİK ENERJİ SEKTÖREL TEKNOLOJİ OYUN YAŞAM AKTÜEL
Isıtmalı MontTarih 13 Ekim 2017, 21:17 Editör: Editör Elektrohaber

Isıtmalı Mont

İzmir’de yaşayan 37 yaşındaki Cengiz Kılıç, İzmirEkonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım bölümünü özel nedenlerle yarıda bırakarak yurt dışına gitti. Kılıç’ın çok üşüyen biri olması, onu ısıtmalı mont üretimine itti. Tasarımını yapan ve ürünlerin patentini de alan Kılıç, montun yanı sıra yelek ve ceket de üretmeye başladı. Şimdiden 11 ülkeden bayilik teklifi alan Kılıç’ın tasarladığı ürünler, kullanan kişinin isteğine göre 40, 45 ve 55 dereceye ulaşabiliyor. Montun cep kısmında yer alan kabloya bir batarya takılıyor ve batarya sayesinde altı adet ısıtma pedi harekete geçiyor. Montta bulunan butona basıldığında ise ürün 10 dakika içerisinde istenilen sıcaklığa ulaşıyor.

"BEN ÇOK ÜŞÜYEN BİRİYİM..."

Isıtmalı mont, ceket ve yelekleri anlatan Kılıç, “Ben çok üşüyen biriyim. Bu fikri nasıl hayata geçirebilirim diye sürekli düşünüyordum. 7 aylık bir çalışma sonrası 2 ay önce hayata geçirdim. Isıtmalı montun içerisinde altı adet ısıtma pedi bulunuyor. İkisi göğüs bölgesinde, ikisi böbrek bölgesinde, ikisi de sırt bölgesinde. Bu ısıtma sistemi montu 55 derece sıcaklığa kadar çıkarıyor. Montun içerisinde 224 gram ağırlığında bir bataryamız var.

"BUNU GİYİNCE KUTUPLARA BİLE GİDEBİLİR"

Cepten çıkan kabloyu bataryaya takıyoruz ve bataryayı cebe koyup montun üzerindeki butona basıyoruz. Bu buton düşük seviye, orta seviye ve yüksek seviye olarak üç aşamalı ısı üretiyor. Butonda beyaz ışık yandığında 40 derece, mavi ışık yandığında 45 derece ve kırmızı ışık yandığında 55 dereceye sahip bir montunuz oluyor. Butonlar, müşterinin tercihine göre montun içerisinde ya da dışında olabiliyor. Kişi bunu giyince kutuplara kadar bile gidebilir. Çünkü ürünlerimiz 10 dakika içerisinde 55 dereceye çıkabiliyor. 3,5 saat boyunca en yüksek seviyede ısıyı koruyabilir. Batarya bitince tekrar şarja takmak gerekiyor” dedi.

"11 ÜLKEDEN TEKLİF GELDİ"

Ürünlerin tamamının düşük derecede yıkanabildiğini, kuru temizlemede de kimyasal kullanılmadan temizlenebildiğini kaydeden Kılıç, “Elektrikli battaniyelerin içerisinde kablolar bulunur ama bizim ürünlerimizde kablo yok fiber karbon, iplik liflerden oluşuyor. Ürünlerimizi internet ortamında satmayı planlıyoruz. 11 ülkeden de bayilik teklifi geldi. Özellikle soğuk bölgelerde yaygınlaşacağına inanıyoruz. Fiyatlarımız 400 lira ve 600 lira arasında değişiyor” diye konuştu.

ASKERLER İÇİN ISITMALI KAMUFLAJ

Isıtmalı montları pek çok alana yaymaya çalışacaklarını ifade eden Kılıç, şöyle devam etti:

“Örneğin askerler için ısıtmalı kamuflaj, içlik ve çorap ile motorcular için de ısıtmalı mont yapacağız. Gün boyu dışarıda olan esnaflarımız, soğuk bölgelerde yaşayan kişiler için de gayet uygun bir ürün oldu. Dünyanın çeşitli yerlerinde bizimkinden farklı olarak ısıtmalı kıyafetler olsa da yaptığım ısıtmalı kot ceket ise dünyada ilk ve tek. Amacımız markalaşıp inovasyon oluşturabilmek.”

"BİR TEYZE 'OĞLUM YANIYORSUN' DEDİ"

Kılıç, üzerinde ısıtmalı kot ceket varken yaşadığı ilginç bir olayı ise şöyle anlattı:

“Bir gün metroya bindim. Isıtmalı kot ceketimi giymiştim. Biraz üşüyünce butona basıp ceketin ısısını yükselttim. İnsanlar butondaki ışığa dikkat kesildi, bana bakmaya başladılar. Bir teyze ‘oğlum yanıyorsun, ceketin yanıyor’ dedi. Hemen ceketin özelliğini anlattım. Vagondaki birçok insan başıma gelip ceketin ısısını kontrol etti.”




ÖNEMLİ :
 
Yayınlanmakta olan haberin tüm hakları saklıdır.
  Elektrohaber.net hak sahiplerinin yayınlanmakta olan haberlerin kaynak gösterilerek kaldırılma isteği hakkını saklı tutar.
  Elektrohaber'de yayınlanmakta olan haberlerin kaynak belirtilmeden yayınlanması yasaktır.



 |  Bu haber 3090 defa okunmuştur.

Gelişmeler - İcatlar  HABERLERİNDEN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Bayraktar TB3'ten tarihi başarı

Bayraktar TB3'ten tarihi başarı Bayraktar TB3'ten tarihi başarı: Testi başarıyla tamamlandı

Şarj İstasyonlarındaki Tehlike

Şarj İstasyonlarındaki Tehlike Halka açık şarj istasyonları kötü amaçlı yazılım bulaştırıyor

ATAK 2'nin uçuş tarihi belli oldu

ATAK 2'nin uçuş tarihi belli oldu TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, yerli ve milli taarruz helikopteri ATAK 2'nin Nisan ayı içinde uçurulacağını aç...

Bilim dünyasından hayatı kolaylaştıracak iki yeni buluş

Bilim dünyasından hayatı kolaylaştıracak iki yeni buluş Amerika Birleşik Devletleri'ndeki üniversitelerden hayatı kolaylaştıracak iki buluş haberi geldi.

Türk Mühendisten Müthiş Buluş!

Türk Mühendisten Müthiş Buluş! Türk Mühendisten Müthiş Buluş! Yüzde 32 Enerji Tasarrufu Sağlıyor

Öğrencilerinden Yerli Elektrikli Otomobil

Öğrencilerinden Yerli Elektrikli Otomobil Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri..

Tek tip şarj zorunluluğu onaylandı

Tek tip şarj zorunluluğu onaylandı Avrupa Parlamentosu tek tip şarj zorunluluğu onaylandı

iPhone 14'e ait ilk fotoğraflar sızdı

iPhone 14'e ait ilk fotoğraflar sızdı Kullanıcılar iPhone 14 ailesine dair detayları araştırırken, Apple'ın yeni akıllı telefonuna dair detaylar orta...

Ekosistemin paydaşları bir araya geliyor

Ekosistemin paydaşları bir araya geliyor Dijital dönüşüm zirvesi, ekosistemin paydaşlarını bir araya getiriyor
Teknik Adam Teknik Adam
Türkiye'ye elektrik ne zaman geldi?

Diğer videolar

  Elazığ Yerli Motor
 

Elazığ Yerli Motor

İzlenme:4876

   
  Yerli Motor Elazığ’dan
 

Yerli Motor Elazığ’d

İzlenme:3172

   
  Akkuyu Nükleer Santrali
 

Akkuyu Nükleer Santr

İzlenme:3348

   
  Türkiye'de Elektrik Üretimi
 

Türkiye'de Elekt

İzlenme:3358

   

Tüm fotoğraflar

  İş kazaları
 

İş kazaları

İzlenme:15804

   
  Tesla
 

Tesla

İzlenme:18072

   
  Hat Emekçileri
 

Hat Emekçileri

İzlenme:26174

   
  Torna kazası
 

Torna kazası

İzlenme:164446