Teknik Haber Platformu
GÜNCEL ELEKTRİK ENERJİ SEKTÖREL TEKNOLOJİ OYUN YAŞAM AKTÜEL
KÖMÜR ÇALIŞTAYI DÜZENLENECEKTarih 08 Ekim 2016, 01:27 Editör: Editör Elektrohaber

KÖMÜR ÇALIŞTAYI DÜZENLENECEK

23. Dünya Enerji Kongresi’nin platin sponsorlarından Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ), 11 Ekim’de bir kömür çalıştayı düzenliyor.

 

9-13 Ekim tarihlerinde İstanbul’un ev sahipliği yapacağı Dünya Enerji Kongresi’nin yan etkinliklerinden biri olan çalıştayın ana teması ‘Paris Anlaşması Sonrası Kömürün Geleceği’ olarak belirlendi. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Direktörü ve Yönetim Kurulu Direktörü Mustafa Aktaş ve Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomi Komisyonu Genel Sekreteri Christian Friis Bach’ın konuşmacılar arasında yer aldığı çalıştaya dünyanın önde gelen kömür şirketleri ve birliklerinden üst düzey uzmanlar katılacak.

 

Bir gün sürecek programda küresel, bölgesel ve önde gelen kömür üretici ülkeler bazında kömür trendleri, çevre koruma ve iklim değişikliği ile mücadelede teknoloji odaklı çözüme yönelmenin önemi ve sürdürülebilir enerji geleceğinde kömürün rolü tartışılacak.

 

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi’nin (DEK/TMK) ev sahipliğinde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın himayesinde gerçekleşecek etkinlikte beş oturum düzenlenecek.

Çalıştayda şu konular ele alınacak:

Türkiye için kömürün enerji talebini karşılamada ve arz güvenliğini sağlamadaki önemi, kömür politikası; temiz kömür teknolojileri alanında yürütülen çalışmalar, Türkiye'de yerli linyitlere dayalı çevreye duyarlı olarak kurulan ve kurulmakta olan santral yatırımları ve örnek bir santral olarak Bolu-Göynük Termik Santrali’nin tanıtımı.
Küresel kömür trendleri başlığı altında; küresel, bölgesel, önde gelen kömür üretici ülkeler bazında kömür üretimleri, kullanımları, önemli projeler, yatırımlar.
İleri kömür teknolojileri başlığı altında, küresel iklim değişikliği riskini en aza indirme amaçlı imzalanan Paris Anlaşması sonrası kömürün geleceğinde, yüksek verimlilikli ve düşük emisyonlu ileri teknolojilerin rolü; kömür gazlaştırma projeleri, yatırımları ve kömür gazının elektrik, kimyasallar üretimi amaçlı değerlendirilmesi.
Sürdürülebilir enerji geleceğinde kömürün rolü başlığı altında; kömür ile yenilenebilir enerji sistemlerinin kombinasyonu, karbondioksit tutma ve depolama teknolojileri, kömür yatırımlarının finansmanı.

Enerji dünyasının en büyük zirvesi olan Dünya Enerji Kongresi’nde, kömür çalıştayının yanı sıra iki yan etkinlik daha yer alacak. Bosphorus Energy Club’un “Enerjide Yeni Dönüşüm içinde Yol Almak: İş ve Devlet Yöneticileri ne Yapmalı?” etkinliği, 11 Ekim’de; Energy Charter’ın imza attığı “Düşük Petrol Fiyatları ve Karbonsuzlaşma Döneminde Enerji Yatırımlarını Canlandırmak” etkinliği ise 12 Ekim’de düzenlenecek.

Yan etkinliklerle ilgili detaylı bilgi için 

Dünya Enerji Konseyi Hakkında

1923’te kurulan Dünya Enerji Konseyi, sürdürebilir enerjinin geleceği konusunda somut çalışmalar yürüten ve fikir liderliği yapan, global ve kapsayıcı tek forumdur. Dünya Enerji Konseyi’nin 93 milli komitesi, aralarında devletlerin, sektör ve uzman kuruluşlarının da bulunduğu 3 binden fazla üye organizasyonu temsil ediyor. Misyonu, herkesin yararına sürdürülebilir tedarik zincirine dayalı enerji kullanımını teşvik etmek.

Dünya Enerji Kongresi Hakkında

İlki 1924’te olmak üzere üç yılda bir düzenlenen Dünya Enerji Kongresi, lider ve uzmanların enerji konusunu tüm yönleriyle ele aldıkları, dünyanın bir numaralı enerji platformu. Bununla birlikte kongre yöneticilere de teknolojilerini tanıtma ve yeni iş imkanları keşfetme olanağı sağlıyor. 

 Ayrıntılı bilgi ve katılım için




ÖNEMLİ :
 
Yayınlanmakta olan haberin tüm hakları saklıdır.
  Elektrohaber.net hak sahiplerinin yayınlanmakta olan haberlerin kaynak gösterilerek kaldırılma isteği hakkını saklı tutar.
  Elektrohaber'de yayınlanmakta olan haberlerin kaynak belirtilmeden yayınlanması yasaktır.



 |  Bu haber 3548 defa okunmuştur.

Fuarlar - Seminerler  HABERLERİNDEN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

‘WIN EURASIA’ Damgasını Vuracak

‘WIN EURASIA’ Damgasını Vuracak ‘WIN EURASIA’nın 30. Yılına Hidrojen Teknolojileri Damgasını Vuracak

TEKNOFEST 2023 için geri sayım

TEKNOFEST 2023 için geri sayım TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali için geri sayım başladı.

‘Solar İstanbul 2020’ Fuar ve Konferansı

‘Solar İstanbul 2020’ Fuar ve Konferansı ‘Solar İstanbul 2020’ Fuar ve Konferansına Katılımlar Tüm Hızıyla Sürüyor!

IRENEC 2020

IRENEC 2020 IRENEC 2020 Yenilenebilir Enerji Kaynakları

5. Boğaziçi Enerji Zirvesi’ne Sayılı Günler

5. Boğaziçi Enerji Zirvesi’ne Sayılı Günler 5. Boğaziçi Enerji Zirvesi’ne Sayılı Günler Kaldı!

ICSG İstanbul 2019 Yapıldı

ICSG İstanbul 2019 Yapıldı 7. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı (ICSG İstanbul 2019) İstanbul Haliç Kongre Me...

WindEurope 2019 konferansı ve fuarı

WindEurope 2019 konferansı ve fuarı Türeb Bilbao’da Düzenlenen ‘WindEurope 2019’ Etkinliğine Katılacak

Sürdürülebilirlik Festivali

Sürdürülebilirlik Festivali Boğaziçi Üniversitesi ‘Sürdürülebilirlik Festivali’ Düzenliyor!

Enerji Sektörü, Bir Araya Geldi

Enerji Sektörü, Bir Araya Geldi Türkiye Enerji Sektörü, "ICCI" 2018 İle Bir Araya Geldi
Teknik Adam Teknik Adam
Türkiye'ye elektrik ne zaman geldi?

Diğer videolar

  Elazığ Yerli Motor
 

Elazığ Yerli Motor

İzlenme:4870

   
  Yerli Motor Elazığ’dan
 

Yerli Motor Elazığ’d

İzlenme:3164

   
  Akkuyu Nükleer Santrali
 

Akkuyu Nükleer Santr

İzlenme:3338

   
  Türkiye'de Elektrik Üretimi
 

Türkiye'de Elekt

İzlenme:3350

   

Tüm fotoğraflar

  İş kazaları
 

İş kazaları

İzlenme:15800

   
  Tesla
 

Tesla

İzlenme:18064

   
  Hat Emekçileri
 

Hat Emekçileri

İzlenme:26162

   
  Torna kazası
 

Torna kazası

İzlenme:164406