Teknik Haber Platformu
GÜNCEL ELEKTRİK ENERJİ SEKTÖREL TEKNOLOJİ OYUN YAŞAM AKTÜEL
‘WIN EURASIA’ Damgasını VuracakTarih 15 Mart 2024, 07:37 Editör: Editör Elektrohaber

‘WIN EURASIA’ Damgasını Vuracak

Sürdürülebilirlik, yükselen enerji maliyetleri ve yenilenebilir enerjiye talep, temiz enerji olan hidrojene ilgiyi artırdı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da endüstride inovasyonun merkezi olan WIN EURASIA, yaratacağı 30 milyon iş olanağı dahil dünya ekonomisine 2050 yılına kadar etkisi 2.5 trilyon dolar olması beklenen hidrojen enerjisini sektörle buluşturmaya hazırlanıyor. Son yıllarda boyutu katlanarak artan ve sıklıkla gündeme gelen iklim krizi, hidrojen enerjisi üretimini küresel çapta güçlü bir çözüm haline getiriyor. Hidrojen; birim kütle başına en yüksek enerji içeriği ve düşük çevresel etkisi ile fosil yakıt bazlı enerji kaynakları yerine; enerji taşıyıcısı olarak önemli bir alternatif olarak ortaya çıkıyor.

Hannover Fairs Turkey WIN EURASIA Proje Yöneticisi Sena Mengül, fosil yakıtlara dayalı olan enerji üretimi ve tüketiminin yaratmış olduğu çevre kirliliğini önleyebilmek adına daha sürdürülebilir ve temiz olan hidrojen enerjisinin üretimi ve uygulanabilirliğini WIN EURASIA 2024‘te kuracakları Hidrojen Özel Alanı’nda ele alınacağını söyledi.

Ulaşımdan sanayiye, yenilenebilir enerji entegrasyonundan yeşil kimyasal üretimine kadar birçok farklı alanda kullanılma potansiyeli bulunan hidrojen enerjisinin Avrupa Birliği sınırları içerisinde önümüzdeki süreçte 130 milyar dolarlık projenin hayata geçmesine zemin hazırlayacak. Avrupa Birliği’nin 2050 yılındaki sıfır emisyon hedefini hidrojen enerjisiyle gerçekleştirmesi için 1 trilyon avroluk bir bütçe ayırması öngörülüyor. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de endüstrinin gündeminde yer alan hidrojeni kullanarak karbon sıfır bir ekonomi modeli oluşturmak amacıyla, Enerji Bakanlığı’nın 2023 yılında hazırladığı “Türkiye Hidrojen Teknolojileri Stratejisi ve Yol Haritası” çalışmasına göre, Türkiye 2030’a kadar 2 gigavat (GW), 2035’e kadar 5 GW, 2053’e kadar ise 70 GW hidrojen üretim kapasitesine ulaşmayı hedefliyor.

Sürdürülebilir ve temiz hidrojen enerjisi ‘Hidrojen Özel Alanı’nında olacak

Geride bıraktığımız 30 yılda yüzlerce firma ile binlerce yeniliğe, sayısız ürün lansmanına ev sahipliği yapan WIN EURASIA, bu yıl da endüstriyel dönüşüme son dönemde dünyada sık sık tartışılmaya başlanan Hidrojen Özel Alanı ile öncülük etmeye hazırlanıyor. Ağır sanayi gibi hidrojen enerjisinin yoğun kullanıldığı sektörler için hidrojen enerjisinin üretimi, depolanması, taşınması ve kullanımına ilişkin teknolojiler WIN EURASIA’daki Hidrojen Özel Alanı’nında olacak. Hidrojen enerjisi ile ilgili altyapıların geliştirilmesi üzerine yeniliklerin de sergileneceği özel alanla birlikte WIN EURASIA; alanının en güçlü fuarı olma misyonunu devam ettirecek. 30 yıldır yükselen bir grafikle düzenlenen fuar; enerji, elektrik ve elektronik teknolojileri, lojistik, tedarik zinciri yönetimi ve iç lojistik çözümleri, kaynak ve robotik kaynak teknolojileri, endüstriyel otomasyon ve fabrika otomasyon sistemleri, endüstriyel üretim makinaları sektörlerini tek çatı altında bir araya getiriyor. Fuarda bu yıl düzenlenecek konferans ve panellerle; alanında uzman konuşmacılar sektöre dair en yeni teknolojileri ve en güncel konuları gündeme taşıyarak enerji sektörünün geleceğine ışık tutacak.

Enerjinin geleceği ‘hidrojen’ ile şekilleniyor

Kurulacak hidrojen özel alanı ile birlikte enerjide sürdürülebilir çözümlere dikkat çekmeyi hedeflediklerini belirten Mengül“Bu yıl yenilenebilir enerji teknolojisine önem vereceğimiz bir yıl

 olacak. Enerji sektörü gelişen teknolojiler odağında ürettiği teknolojilerin yanı sıra son yıllarda kaynakların çevreye olan etkilerini azaltmaya yönelik çalışmalarıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Fuarımızda yer alacak enerji danışma hizmetleri gibi pek çok ürün ve çözüm sektörün geleceğine ışık tutacak. Fuarda hidrojene dayalı endüstriyel dönüşümde rol oynayan firmaların en yeni çözümleri görülebilecek. Firmalar ayrıca yeni ürünleri doğrudan deneyimleme imkanına sahip olacak. Hidrojen Özel Alanı’nda fosil yakıtlara dayalı enerji üretim ve tüketimi yerine daha sürdürülebilir olan temiz hidrojen enerjisinin üretimi ve uygulanabilirliği görülebilecek. Firmalar burada Türkiye’de gerçekleşen yeni yatırımları da görme fırsatı bulacaklar. Ayrıca firmalar hidrojen enerjisine dair gelişmeleri 4 gün boyunca Hidrojen sahnesinde düzenlenecek seminer ve paneller ile sektörün önde gelen isimlerinden dinleme imkanı bulacak. Özetle tüm dünyadan gelecek ziyaretçilerle de sektörün ticaret hacminin gelişimine de önemli bir katkıda bulunacağız” dedi.



ÖNEMLİ :
 
Yayınlanmakta olan haberin tüm hakları saklıdır.
  Elektrohaber.net hak sahiplerinin yayınlanmakta olan haberlerin kaynak gösterilerek kaldırılma isteği hakkını saklı tutar.
  Elektrohaber'de yayınlanmakta olan haberlerin kaynak belirtilmeden yayınlanması yasaktır.



 |  Bu haber 154 defa okunmuştur.

Fuarlar - Seminerler  HABERLERİNDEN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

TEKNOFEST 2023 için geri sayım

TEKNOFEST 2023 için geri sayım TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali için geri sayım başladı.

‘Solar İstanbul 2020’ Fuar ve Konferansı

‘Solar İstanbul 2020’ Fuar ve Konferansı ‘Solar İstanbul 2020’ Fuar ve Konferansına Katılımlar Tüm Hızıyla Sürüyor!

IRENEC 2020

IRENEC 2020 IRENEC 2020 Yenilenebilir Enerji Kaynakları

5. Boğaziçi Enerji Zirvesi’ne Sayılı Günler

5. Boğaziçi Enerji Zirvesi’ne Sayılı Günler 5. Boğaziçi Enerji Zirvesi’ne Sayılı Günler Kaldı!

ICSG İstanbul 2019 Yapıldı

ICSG İstanbul 2019 Yapıldı 7. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı (ICSG İstanbul 2019) İstanbul Haliç Kongre Me...

WindEurope 2019 konferansı ve fuarı

WindEurope 2019 konferansı ve fuarı Türeb Bilbao’da Düzenlenen ‘WindEurope 2019’ Etkinliğine Katılacak

Sürdürülebilirlik Festivali

Sürdürülebilirlik Festivali Boğaziçi Üniversitesi ‘Sürdürülebilirlik Festivali’ Düzenliyor!

Enerji Sektörü, Bir Araya Geldi

Enerji Sektörü, Bir Araya Geldi Türkiye Enerji Sektörü, "ICCI" 2018 İle Bir Araya Geldi

Enerji Verimliliği Kongresi Başladı

Enerji Verimliliği Kongresi Başladı Yenilenebilir Enerji Ve Enerji Verimliliği Kongresi Başladı
Teknik Adam Teknik Adam
Türkiye'ye elektrik ne zaman geldi?

Diğer videolar

  Elazığ Yerli Motor
 

Elazığ Yerli Motor

İzlenme:4888

   
  Yerli Motor Elazığ’dan
 

Yerli Motor Elazığ’d

İzlenme:3182

   
  Akkuyu Nükleer Santrali
 

Akkuyu Nükleer Santr

İzlenme:3354

   
  Türkiye'de Elektrik Üretimi
 

Türkiye'de Elekt

İzlenme:3362

   

Tüm fotoğraflar

  İş kazaları
 

İş kazaları

İzlenme:15814

   
  Tesla
 

Tesla

İzlenme:18084

   
  Hat Emekçileri
 

Hat Emekçileri

İzlenme:26194

   
  Torna kazası
 

Torna kazası

İzlenme:164474