Teknik Haber Platformu
GÜNCEL ELEKTRİK ENERJİ SEKTÖREL TEKNOLOJİ OYUN YAŞAM AKTÜEL
Siber saldırıların hedefinde gençler varTarih 15 Nisan 2023, 09:51 Editör: Editör Elektrohaber

Siber saldırıların hedefinde gençler var

Kaspersky'nin “The dark side of kids’ virtual gaming worlds” (Çocuklara yönelik sanal oyun dünyalarının karanlık yüzü) başlıklı son raporu, çevrimiçi oyunların genç oyuncular için ortaya koyduğu riskleri ve bu yaş grubuna yönelik odaklanmış saldırılarda 2021'e kıyasla yüzde 57 artışı ortaya koyuyor.

Siber suçlular tarafından genç oyuncuları hedef almak için kullanılan kimlik avı sayfaları çoğunlukla Roblox, Minecraft, Fortnite ve Apex Legends gibi popüler ve yaygın oyunları taklit etti.

Siber suçlular, ebeveynlerin cihazlarına ulaşmak için kasıtlı biçimde sahte oyun siteleri oluşturarak çocukların kimlik avı sayfalarını takip etmelerini ve kötü amaçlı dosyaları indirmelerini sağladı. Çocuk ve gençlere yönelik çok kullanılan oyun programları üzerinden siber saldırılarda artış gözlemlendi.

Kaspersky uzmanları, raporda 3-16 yaş arası çocukların en çok ilgi gösterdiği popüler çevrimiçi oyunları konu alan tehditleri analiz etti. Kaspersky güvenlik çözümleri, Ocak 2022 ile Aralık 2022 arasında 7 milyondan fazla saldırı gözlemledi.

2021'de siber suçlular bu alanda 4,5 milyon saldırı girişiminde bulunurken, 2022'de söz konusu benzer saldırı girişimleri %57 oranında arttı. 2022 yılında 232 bin 735 oyuncu, popüler çocuk oyunlarının kılığına girmiş kötü amaçlı yazılım ve potansiyel olarak istenmeyen uygulamaların dahil olduğu yaklaşık 40 bin dosyayla karşılaştı.

Bu yaştaki çocukların genellikle kendi bilgisayarları olmadığından ve ebeveynlerinin cihazlarıyla oyun oynadıklarından, siber suçlular tarafından yayılan tehditler büyük olasılıkla ebeveynlerin kredi kartı verilerini ve kimlik bilgilerini ele geçirmeyi amaçlıyor. Aynı dönemde yaklaşık 40 bin kullanıcı, popüler bir çocuk oyun platformu olan Roblox'u taklit ederek kötü amaçlı dosya indirmeye çalıştı.

Bu da 2021 yılında saldırıya uğrayan 33 bin oyuncuya kıyasla kurbanların sayısında %14 oranında bir artışa neden oldu. Roblox'un 60 milyon kullanıcısının yarısının 13 yaş altında olması, siber suçluların kurbanlarının çoğunluğunun potansiyel olarak siber güvenlik konusunda bilgisi olmayan çocuklardan oluştuğunu ortaya koyuyor.

Kaspersky istatistiklerine göre siber suçlular tarafından genç oyuncuları hedef almak için kullanılan kimlik avı sayfaları özellikle Roblox, Minecraft, Fortnite ve Apex Legends oyunlarını taklit etti. Bu dört oyun için 2022 yılında toplamda 878 binden fazla kimlik avı sayfası oluşturuldu. Genç oyuncuları hedef alan en yaygın sosyal mühendislik tekniklerinden biri, oyunlar için popüler hileleri ve modları indirme tekliflerini içeriyor.

Kullanıcı, hileyi düzgün bir şekilde nasıl yükleyeceğine dair kılavuzluk için kötü niyetli kimlik avlama sayfasına yönlendiriliyor. Burada özellikle ilginç olan şey, dosyayı yüklemeden önce çocuklarla bilgisayardaki antivirüsün nasıl devre dışı bırakılması gerektiğine dair özel talimatlar paylaşılması. Bu kötü amaçlı yazılımın cihazda tespit edilmesini önlemek için özel olarak oluşturulmuş bir yönerge içeriyor ve gençler bunu uygularken ne yaptıklarının farkına varamayabiliyor.




ÖNEMLİ :
 
Yayınlanmakta olan haberin tüm hakları saklıdır.
  Elektrohaber.net hak sahiplerinin yayınlanmakta olan haberlerin kaynak gösterilerek kaldırılma isteği hakkını saklı tutar.
  Elektrohaber'de yayınlanmakta olan haberlerin kaynak belirtilmeden yayınlanması yasaktır.



 |  Bu haber 338 defa okunmuştur.

Bilgisayar - İnternet  HABERLERİNDEN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Online alışveriş şikayetleri zirve yaptı

Online alışveriş şikayetleri zirve yaptı Tüketiciler en çok online alışverişlerde yaşanan sorunlar nedeniyle şikayette bulunurken

Enerji sektörü, siber tehditlere karşı

Enerji sektörü, siber tehditlere karşı Enerji sektörü, siber tehditlere karşı güvenlikli hale gelecek!

Beş Siber Güvenlik Açığı

Beş Siber Güvenlik Açığı KOBİ’leri tehditlere açık hale getiren 5 siber güvenlik açığı

Twitter’ın kodları internete sızdırıldı

Twitter’ın kodları internete sızdırıldı Twitter’ın online olarak çalışmasını sağlayan kodun bir kısmının internete sızdırıldığı ortaya çıktı.

2023'te tüketicileri bekleyen tehditler

2023'te tüketicileri bekleyen tehditler Kaspersky, 2023'te tüketicileri bekleyen tehditleri açıkladı

Flo'nun online sitelerinden

Flo'nun online sitelerinden Alışveriş sitelerinden "instreet", 'hack'lendi!

Windows 10'un son güncellemesi, ses sorunlarına neden oldu

Windows 10'un son güncellemesi, ses sorunlarına neden oldu Windows 10'un son güncellemesi, ses sorunlarına neden oldu

Teknik Paylaşım Platformu yeni adresi

Teknik Paylaşım Platformu yeni adresi Teknik Paylaşım Platformu sitesi yeni adresi

UEFI nedir? UEFI ne işe yarar? BIOS ile farkı nedir?

UEFI nedir? UEFI ne işe yarar? BIOS ile farkı nedir? BIOS'un yerini alan UEFI hakkında bilmeniz gereken her şey.
Teknik Adam Teknik Adam
Türkiye'ye elektrik ne zaman geldi?

Diğer videolar

  Elazığ Yerli Motor
 

Elazığ Yerli Motor

İzlenme:4848

   
  Yerli Motor Elazığ’dan
 

Yerli Motor Elazığ’d

İzlenme:3134

   
  Akkuyu Nükleer Santrali
 

Akkuyu Nükleer Santr

İzlenme:3302

   
  Türkiye'de Elektrik Üretimi
 

Türkiye'de Elekt

İzlenme:3318

   

Tüm fotoğraflar

  İş kazaları
 

İş kazaları

İzlenme:15770

   
  Tesla
 

Tesla

İzlenme:18022

   
  Hat Emekçileri
 

Hat Emekçileri

İzlenme:26074

   
  Torna kazası
 

Torna kazası

İzlenme:164278