Teknik Haber Platformu
GÜNCEL ELEKTRİK ENERJİ SEKTÖREL TEKNOLOJİ OYUN YAŞAM AKTÜEL
EPDK Uzman Yardımcılığı AlımıTarih 17 Nisan 2017, 12:30 Editör: Editör Teknik Adam

EPDK Uzman Yardımcılığı Alımı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu sınavla 20 enerji uzman yardımcısı alınacağını duyurdu. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından 22-26 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek sınavla 20 enerji uzman yardımcısı alınacağı ilanı, 17 Nisan 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak duyuruldu.

EPDK uzman yardımcılığı sınavı başvuru 17-24 Nisan 2017 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılabilecek. EPDK uzman yardımcılığı sınavı ise 22-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında sözlü olarak gerçekleştirilecek. 20 kadro için 80 kişi sınava çağırılacak.

EPDK uzman yardımcılığına başvuru yapabilecek mezun olunan bölümler:

Sınava katılabilmek için 2015 ve 2016 yıllarındaki  Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girmiş ve ilgili puan türlerinde 80 veya üstü puan almış olmak gerekiyor.

Elektrik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, mekatronik mühendisliği, elektromekanik mühendisliği, geomatik mühendisliği, enerji sistemleri mühendisliği, petrol ve doğalgaz mühendisliği, endüstri mühendisliği, harita mühendisliği, jeodezi ve fotogrametri mühendisliği, işletme mühendisliği, hukuk, işletme, kamu yönetimi, maliye, iktisat ve uluslararası ilişkiler

EPDK Uzman Yardımcılığı Sınavı Nerede Yapılacak?

EPDK Uzman Yardımcılığı sözlü sınavı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi No:51/C Yüzüncüyıl-Anakara adresindeki binasında yapılacak.

Başvurular 24 Nisan 2017 Pazartesi günü saat 23:59 ‘a kadar http://www.epdk.org.tr internet adresinde yayımlanan "Başvuru Formu" doldurularak elektronik ortamda yapılacak. Adaylar, fotoğraflarını ve mezuniyet belgelerini elektronik ortamda taratıp başvuru formuna eklemeleri gerekiyor. 

EPDK Uzman Yardımcılığı Başvuru Şartları

EPDK resmi sitesinde yayımlanan uzman yardımcılığı başvuru koşulları şöyle:

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yazılı genel şartları taşımak, 

Sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü (01.01.2017 tarihi) itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak,

Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış ,(A) grubu kadrolar için yapılan Kamu Personel Seçme Sınavından ( 04/05 Temmuz 2015 veya 22/29 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılan KPSS) V inci maddede belirtilen puan türlerinden 80 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla, en yüksek puanı alan adaydan başlamak üzere, öğrenim dalları itibariye yapılacak sıralamada, öğrenim dallarına ayrılan kontenjanın 4 (dört) katı aday içerisine girmek (Öğrenim dalları itibariyle giriş sınavına katılma hakkını elde eden en son adayla eşit puan almış adayların tümü giriş sınavına çağrılacaktır)

En az dört yıl süreli eğitim veren ve V. maddede belirtilen fakülte veya ilgili bölümlerden mezun olmak. Bu fakülte ya da ilgili bölümlere denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış fakülte veya okullardan mezun olanlar da denklik belgesi sunarak başvurabilirler. Denklik belgesi olmayanlar başvurusu geçersiz sayılacaktır.

Sınava katılmaya hak kazananların listesi

Giriş sözlü sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi 10 Mayıs 2017 tarihine kadar Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu internet adresinde ilan edilecek. Adaylara ayrıca belge gönderilmeyecek. 

EPDK Uzman Yardımcılığı Branşlara Göre Kontenjanlar

Elektrik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, Elektromekanik Mühendisliği bölümü mezunlarından 9 kontenjan için KPSSP5 puanına sahip 36 kişi sözlü sınava çağırılacak.

Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği bölümü mezunlarından 1 kontenjan için KPSSP5 puanına sahip 4 kişi sözlü sınava çağırılacak.

Harita Mühendisliği/Geomatik Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği bölümü mezunlarından 2 kontenjan için KPSSP5 puanına sahip 8 kişi sözlü sınava çağırılacak.

İşletme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği bölümü mezunlarından 2 kontenjan için KPSSP5 puanına sahip 8 kişi sözlü sınava çağırılacak.

Hukuk bölümü mezunlarından 4 kontenjan için KPSSP103 puanına sahip 16 kişi sözlü sınava çağırılacak.

İşletme-İktisat-Kamu Yönetimi-Maliye-Uluslararası İlişkiler    bölümü mezunlarından 2 kontenjan için KPSSP82 puanına sahip 8 kişi sözlü sınava çağırılacak.




ÖNEMLİ :
 
Yayınlanmakta olan haberin tüm hakları saklıdır.
  Elektrohaber.net hak sahiplerinin yayınlanmakta olan haberlerin kaynak gösterilerek kaldırılma isteği hakkını saklı tutar.
  Elektrohaber'de yayınlanmakta olan haberlerin kaynak belirtilmeden yayınlanması yasaktır.



 |  Bu haber 2704 defa okunmuştur.

Güncel  HABERLERİNDEN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Depremzedeye değil enerji şirketlerine destek

Depremzedeye değil enerji şirketlerine destek EMO: Depremzedeye değil enerji şirketlerine destek

MTA Sivas’ta bir jeotermal ruhsatı verecek

MTA Sivas’ta bir jeotermal ruhsatı verecek MTA, Sivas’ta bir adet jeotermal saha için ihaleyle ruhsat verecek.

Elazığ’da 8 jeotermal sondaj kuyusu açılacak

Elazığ’da 8 jeotermal sondaj kuyusu açılacak Mir Yıldız Mühendislik, Elazığ’da jeotermal kaynak arayacak Kaynak: Elazığ’da 8 jeotermal sondaj kuyusu açılacak

Büyük hazırlık sürüyor

Büyük hazırlık sürüyor Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 LNG Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Ünitesi (FSRU) ile bu ala...

Urfa'da Kaçak Elektrik Operasyonu

Urfa'da Kaçak Elektrik Operasyonu Şanlıurfa’da kaçak trafolar traktör römorkuna yüklendi, duvarlara saklandı

Türklerin enerji ihracat başarısına dönüştü

Türklerin enerji ihracat başarısına dönüştü Türk şirketlerin enerji depolama sistemleri ihracat başarısına dönüştü

Elektrikli Boeing birkaç yıl içerisinde havalanacak

Elektrikli Boeing birkaç yıl içerisinde havalanacak Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın, Boeing'in ilk elektrikli uçak projesinin adının "Wisk" olduğunu söyle...

BAE ve Mısır enerjide anlaştı

BAE ve Mısır enerjide anlaştı BAE ve Mısır arasında 10 milyar dolarlık enerji anlaşması imzalandı

Enerjide Kamulaştırma Kararları ‘Resmi Gazete’de Yayınlandı

Enerjide Kamulaştırma Kararları ‘Resmi Gazete’de Yayınlandı Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete’de yayımlandı.
Teknik Adam Teknik Adam
Türkiye'ye elektrik ne zaman geldi?

  •  
  •  
  •  

  • Bugün haber eklenmedi.

  • Son 7 gün haber eklenmedi.

  • Bu ay haber eklenmedi.

Diğer videolar

  Elazığ Yerli Motor
 

Elazığ Yerli Motor

İzlenme:4920

   
  Yerli Motor Elazığ’dan
 

Yerli Motor Elazığ’d

İzlenme:3220

   
  Akkuyu Nükleer Santrali
 

Akkuyu Nükleer Santr

İzlenme:3394

   
  Türkiye'de Elektrik Üretimi
 

Türkiye'de Elekt

İzlenme:3390

   

Tüm fotoğraflar

  İş kazaları
 

İş kazaları

İzlenme:15844

   
  Tesla
 

Tesla

İzlenme:18126

   
  Hat Emekçileri
 

Hat Emekçileri

İzlenme:26264

   
  Torna kazası
 

Torna kazası

İzlenme:164612