Aksa Jeneratör, enerjisini rüzgar ve güneşten alan hibrit jeneratör teknolojisini Almanya'da tanıttı.
Aksa Jeneratör, tamamen kendi Ar-Ge çalışmaları ile ürettiği ve jeneratör alanında geleceğin teknolojisi olarak kabul edilen yeni hibrit jeneratörlerini Almanya'nın Münih şehrinde üç yılda bir gerçekleşen ‘Bauma İnşaat Makine ve Malzemeleri Fuarı’nda görücüye çıkardı.
AR-GE alanındaki çalışmalarını yenilenebilir enerji kaynakları ile temellendiren Aksa jeneratör, son teknolojisi hibrit jeneratör ile geleneksel AC kurulumlarına kıyasla entegre batarya bankıyla tasarrufu yüzde 70’lere kadar çıkarıyor. Gerçek ‘hibrit’ performansı ise güneş ve rüzgar enerjisi ile entegre kullanımı (Telekom batarya bankı ve Yenilenebilir güneş panelleri ve ya rüzgar türbini) sayesinde enerji sağlanabiliyor.
UZAKTAN TAKİP SİSTEMİ VAR
Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker, AR-GE alanındaki çalışmalarının tabanını yenilenebilir enerji kaynaklarının oluşturduğunu belirterek, “Geliştirdiğimiz hibrit jeneratörün teknik özellikleri telekomünikasyon alanlarına uygun yüksek kalitede güç ve etkinlik için tasarlandı. Aynı zamanda ücra ve yüksek rakımlı aşırı iklim koşullarına uygun olan ürünümüz Uzaktan Takip Sistemi (RMS) yazılım sistemi sayesinde kullanıcılara uzaktan erişim ve veri girişlerini kontrol etme imkânı tanıyor. Müşterilerimiz harita üzerinden kurulum yapılan tüm bölgelerin kontrolünü gerçekleştirerek, renkli göstergeleri ile durumlarını takip edebiliyor. Bu özellikleri ile hibrit jeneratörümüzün telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösteren firmalar tarafından ilgiyle izleneceğini düşünüyoruz” dedi.