Teknik Haber Platformu
GÜNCEL ELEKTRİK ENERJİ SEKTÖREL TEKNOLOJİ OYUN YAŞAM AKTÜEL
Güneş YEKA'sına depolama dopingiTarih 21 Mart 2018, 12:10 Editör: Editör Elektrohaber

Güneş YEKA'sına depolama dopingi

Turcas Petrol AŞ Üst Yöneticisi Batu Aksoy, enerji sektöründe elektrik depolama, pil ve batarya teknolojilerinin son yılların en sıcak konuları haline geldiğini belirterek, "Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesinde fotovoltaik enerji ile depolamanın birleştirilmesi konuşuluyor. Bu çok yerinde bir karar. Güneş enerjisi güneş varken çalışıyor, depolama teknolojisiyle gece de üretim yapılarak gün içindeki salınımlar minimize edilip, daha verimli elektrik sağlanabilir." dedi.

Aksoy yaptığı açıklamada, lityum-iyon bataryalardan elektrikli araçlardaki bataryalara kadar elektrik depolama teknolojilerinin günlük hayatın parçası haline geldiğini söyledi.

Pil teknolojilerinde şu an maliyetlerin giderek azaldığına dikkati çeken Aksoy, bugün yapılan yatırımların gelecekte daha hızlı değişim göstererek, maliyetleri daha aşağı çekebileceğini ifade etti.

Aksoy, şirket olarak pil ve depolama teknolojisindeki yenilikleri dikkatli şekilde takip ettiklerini dile getirerek, "Türkiye'de güzel yatırımların havadislerini almaya başladık. YEKA ihalesinde fotovoltaik enerji ile depolamanın birleştirilmesi konuşuluyor. Bu çok yerinde bir karar. Güneş enerjisi güneş varken çalışıyor, depolama teknolojisiyle gece de üretim yapılarak gün içindeki salınımlar minimize edilip, daha verimli elektrik sağlanabilir. Böylece yenilenebilir enerji sistemlerinde güneş ve depolama teknolojileri uyumlu çalışabilir." diye konuştu.

"Fotovoltaik teknolojilerle jeotermal birleştirilebilir"

Aksoy, jeotermal santrallerde iç tüketimin güneş panellerinden karşılanabileceğini söyledi.

Bu hibrit çalışmaya ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu yetkililerine bilgi verdiklerini belirten Aksoy, şunları kaydetti:

"18 megavat kapasiteli jeotermal santraldeki elektriğin 2,5 megavatını iç tüketim için harcıyoruz. Piyasaya 15,5 megavat veriyoruz. Halbuki iç tüketimimiz için kullandığımız elektriği, yani piyasaya satamadığımız elektriği, yenilenebilir bir kaynaktan üretmemiz teşvik edilirse, o zaman bütün sistem çok daha verimli hale gelebiliyor. Bunun dünyada harika örnekleri var. Fotovoltaik teknolojilerle jeotermalin birleştirilebileceğine inanıyoruz."

Aksoy, her alanda olduğu gibi enerjide de inovasyonun çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Teknolojiye verilen Ar-Ge desteğinin çok önemli olduğunu görüyoruz. Sürekli Türkiye'nin doğusu ve batısına seyahat ediyor ve bu alanda kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. İnşallah bu alanda da atılımlarımız olacak." dedi.




ÖNEMLİ :
 
Yayınlanmakta olan haberin tüm hakları saklıdır.
  Elektrohaber.net hak sahiplerinin yayınlanmakta olan haberlerin kaynak gösterilerek kaldırılma isteği hakkını saklı tutar.
  Elektrohaber'de yayınlanmakta olan haberlerin kaynak belirtilmeden yayınlanması yasaktır.



 |  Bu haber 3154 defa okunmuştur.

Güneş  HABERLERİNDEN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Karayolları İstanbul’da lisanssız GES kuracak

Karayolları İstanbul’da lisanssız GES kuracak İstanbul’un Silivri ve Büyükçekmece ilçe sınırları içinde 5,20 MW kurulu gücünde ...

Eskişehir’e depolamalı güneş santrali

Eskişehir’e depolamalı güneş santrali Eskişehir’de depolamalı güneş santrali kurulacak

Kurulu güc 1,2 teravata çıktı

Kurulu güc 1,2 teravata çıktı Küresel güneş enerjisi kurulu gücü 1,2 teravata çıktı

Van’da Kurulan Güneş Enerjisine Köylüler Tepkili

Van’da Kurulan Güneş Enerjisine Köylüler Tepkili Van’da Kurulan Güneş Enerjisine Köylüler Tepkili: “Tarım ve Hayvancılık Bitti”

Yeni Enerji Kaynağı İçin Güneş Panelleri Kuruluyor

Yeni Enerji Kaynağı İçin Güneş Panelleri Kuruluyor ‘Sakarya’nın Yeni Enerji Kaynağı İçin Güneş Panelleri Kuruluyor

Bolu’da 9 Okulun Elektriği Güneşten

Bolu’da 9 Okulun Elektriği Güneşten Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Temiz Okul Temiz Enerji, Çevre Dostu 1000 Okul” projesi kapsamında, Bolu merkez ve ilçe...

EPDK, lisanssız GES kararında ısrarlı

EPDK, lisanssız GES kararında ısrarlı EPDK Başkan Yılmaz, sanayicilerin itiraz ettiği güneş enerjisi düzenlemesine yönelik eleştirilere yanıt verdi

Brisa Aksaray Fabrikası’nın Enerjisini Güneşten Sağlayacak

Brisa Aksaray Fabrikası’nın Enerjisini Güneşten Sağlayacak Enerjisa Enerji, Brisa’nın Aksaray Fabrikası’nın Enerjisini Güneşten Sağlayacak

ABD'den GES Tarifelere Muafiyet

ABD'den GES Tarifelere Muafiyet ABD'den Güneydoğu Asya'dan ithal edilen güneş panellerine yönelik tarifelere muafiyet
Teknik Adam Teknik Adam
Türkiye'ye elektrik ne zaman geldi?

Diğer videolar

  Elazığ Yerli Motor
 

Elazığ Yerli Motor

İzlenme:4886

   
  Yerli Motor Elazığ’dan
 

Yerli Motor Elazığ’d

İzlenme:3176

   
  Akkuyu Nükleer Santrali
 

Akkuyu Nükleer Santr

İzlenme:3352

   
  Türkiye'de Elektrik Üretimi
 

Türkiye'de Elekt

İzlenme:3362

   

Tüm fotoğraflar

  İş kazaları
 

İş kazaları

İzlenme:15814

   
  Tesla
 

Tesla

İzlenme:18084

   
  Hat Emekçileri
 

Hat Emekçileri

İzlenme:26192

   
  Torna kazası
 

Torna kazası

İzlenme:164466