Teknik Haber Platformu
GÜNCEL ELEKTRİK ENERJİ SEKTÖREL TEKNOLOJİ OYUN YAŞAM AKTÜEL
Üretimde Kullanıcı Odaklı İşletim SistemleriTarih 10 Kasım 2017, 15:41 Editör: Editör Elektrohaber

Üretimde Kullanıcı Odaklı İşletim Sistemleri

Üretim Ortamlarında Kullanıcı Odaklı İşletim Sistemlerinin Tasarlanması Ve Geliştirilmesi Hakkında Teknik Yazı

 

Çağdaş İnsan Makine Etkileşim Sistemi Geliştiricilerinin Göz Önüne Almaları Gereken Gerçekler

 

10 Kasım 2017, Eaton, “Üretim ortamlarında insan-makine etkileşimi: Kullanıcı odaklı işletim sistemlerinin tasarımı ve geliştirilmesi” başlıklı bir teknik yazı yayınladı. Bu teknik yazının yazarları Aachen Teknik Üniversitesi WZL makine imalat laboratuarından Simon Sittig, Profesör Christian Brecher ve Markus Obdenbusch mevcut işletim sistemlerinin artılarını ve eksilerini masaya yatırmakta, kılavuzu açıklamakta, çağdaş, kullanıcı odaklı gelişimlere yönelik tavsiyelere yön vermekte ve buna ek olarak ürün gelişimi esnasında göz önüne alınması gereken uygulanabilir bir çok bakış açısını incelemektedir.

 

Üretim ortamlarını kontrol etmek gitgide karmaşık bir hal almaktadır. Sezgisel olmayan makine tasarımları uzun eğitim dönemlerine, daha yavaş süreçlere ve bunların sonunda daha yüksek maliyetlere sebebiyet vermiştir. Hem yeni işe alınmış asistanlar hem de yaşlanmakta olan genel nüfus mevcut kontrol tasarımlarının bir sonucu olarak zorluklarla yüzleşmekte bu da sezgisel işletim sistemlerine olan talebi arttırmaktadır.

 

İşlev odaklı menü yapısı pek çok farklı diyalog boyunca işlevleri dağıtmakta, bu da uygulama sürelerini yavaşlatmaktadır. Bu teknik yazıda açıklanan tek çözümlü yaklaşım ise göreve özel bilgi sınıflandırmasıdır. Sistem sadece profil ile ilgili bilginin gösterildiği her bir görev için bir profil atamaktadır. Kullanıcı arayüzleri tasarlamada en önemli unsurlar kullanıcı dostu olma ve kullanım kapasitesidir. Yazarlar bilginin bulunabilirliğini vurgulamaktadır, çünkü işlevlerin bulunması ve kişiselleştirilmesi kolay olduğunda kullanıcı kabul oranları artmaktadır. Eldiven takarken işletilen dokunmatik ekranları da içeren tasarım açıları ve kullanıcı rahatlığı da yüksek kullanıcı kabul oranlarını garanti etmede temel unsurlardır. Eaton’ın Galileo programı yeni ve sezgisel kullanıcı arayüzlerine izin vererek bu tür konulara odaklanmaktadır. Sistem, kullanıcı yönetim şablonlarının yanı sıra bir dizi hazır grafik ve fonksiyon da sunmaktadır.

Teknik yazı kullanıcı odaklı işletim sistemi konseptinin tamamen kullanılabilir olan ilişkili bilgiye nasıl dayandığını göstermektedir. Mobil cihazlar da bu amaçla kullanılabilmektedir. Bu endüstride tabletler ve akıllı saatler de kullanılabilmektedir, örneğin akıllı bir saat çalışanlara alarmı bildirmek için kullanılabilmektedir.

 

Endüstri 4.0’ın hedefiyle uyumlu olarak, yazarlar bulut çözümlerinin ilgili bilgiyi nasıl tamamen kullanılabilir kılacağını açıklamaktadır.

Bir dizi farklı süreç boyunca görevleri dinamik olarak dağıtmak için daha yüksek bir oluşum gerekmektedir. Bulut alt yapısı hizmet sağlayıcılarını da belirli çalışma süreçlerine entegre etmeyi de mümkün kılmaktadır.

 

Teknik yazıyı şu adresten indirebilirsiniz: www.eaton.com/en/hmi.  Ayrıca, Eaton hakkında daha fazla bilgi edinmek için: www.eaton.eu

En son güncellemeler için bizi Twitter (@ETN_EMEA veya LinkedIn (Eaton) üzerinden takip edebilirsiniz.

 

Eaton Hakkında

Eaton’ın elektrik sektörü, güç dağıtımı ve devre koruması; yedek güç koruması; kontrol ve otomasyon; aydınlatma ve güvenlik; yapısal çözümler ve kablolama cihazları; zorlu ve tehlikeli ortamlara yönelik çözümler ve mühendislik hizmetleri alanlarında uzman küresel bir liderdir. Eaton dünya çapındaki çözümleriyle günümüzün en kritik elektrik güç yönetimi sorunlarına yanıt verecek konumdadır.

 

Eaton, 2016 yılında 19,7 milyar $’lık satışa imza atmış bir enerji yönetim şirketidir. Eaton müşterilerimize elektriksel, hidrolik ve mekanik enerjiyi daha verimli, güvenli ve sürdürülebilir bir şekilde yönetmeleri için yardımcı olan enerji verimliliği çözümleri sunar. Eaton’ın yaklaşık olarak 96.000 çalışanı vardır ve ürünleri 175’ten fazla ülkede satılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için www.eaton.eu adresini ziyaret ediniz.





ÖNEMLİ :
 
Yayınlanmakta olan haberin tüm hakları saklıdır.
  Elektrohaber.net hak sahiplerinin yayınlanmakta olan haberlerin kaynak gösterilerek kaldırılma isteği hakkını saklı tutar.
  Elektrohaber'de yayınlanmakta olan haberlerin kaynak belirtilmeden yayınlanması yasaktır.



 |  Bu haber 5108 defa okunmuştur.

Bülten  HABERLERİNDEN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Elk. Üretim ve Depolama Tesisleri Kabul Yönetmeliği

Elk. Üretim ve Depolama Tesisleri Kabul Yönetmeliği Elk. Üretim ve Depolama Tesisleri Kabul Yönetmeliği’ Taslağı Yayımlandı

Enerji Araştırması açıklandı

Enerji Araştırması açıklandı Kadir Has Üniversitesi Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi

Türkiye’de OG Hatlarının Kapasitesi

Türkiye’de OG Hatlarının Kapasitesi Türkiye’de OG Hatlarının Kapasitesi

Eaton Entegre Güç Dağıtım Panosu

Eaton Entegre Güç Dağıtım Panosu Eaton Connected, Kullanıma Hazır ve Yedek Güç Sistemi ile Entegre Güç Dağıtım Panosunu Sunuyor

RCD'lerin Frekans Dönüştürücülerle Kullanılması

RCD'lerin Frekans Dönüştürücülerle Kullanılması RCD'lerin Frekans Dönüştürücülerle Kullanılması

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği ve Kablo Seçimine Etkisi

Yapı Malzemeleri Yönetmeliği ve Kablo Seçimine Etkisi Yapı Malzemeleri Yönetmeliği ve Kablo Seçimine Etkisi - CPR
Teknik Adam Teknik Adam
Türkiye'ye elektrik ne zaman geldi?

Diğer videolar

  Elazığ Yerli Motor
 

Elazığ Yerli Motor

İzlenme:4876

   
  Yerli Motor Elazığ’dan
 

Yerli Motor Elazığ’d

İzlenme:3172

   
  Akkuyu Nükleer Santrali
 

Akkuyu Nükleer Santr

İzlenme:3348

   
  Türkiye'de Elektrik Üretimi
 

Türkiye'de Elekt

İzlenme:3358

   

Tüm fotoğraflar

  İş kazaları
 

İş kazaları

İzlenme:15804

   
  Tesla
 

Tesla

İzlenme:18072

   
  Hat Emekçileri
 

Hat Emekçileri

İzlenme:26174

   
  Torna kazası
 

Torna kazası

İzlenme:164446