Teknik Haber Platformu
GÜNCEL ELEKTRİK ENERJİ SEKTÖREL TEKNOLOJİ OYUN YAŞAM AKTÜEL
İlk yarıda 3,5 milyar lira ciro elde ettiTarih 24 Ağustos 2020, 11:12 Editör: Editör Elektrohaber

İlk yarıda 3,5 milyar lira ciro elde etti

Aksa Enerji, 2020 yılı ilk yarıyıl finansal sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirdi. Açıklanan bilançoya göre, Aksa Enerji cirosunu yılın ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 50 artırarak 3.5 milyar lira seviyesine yükseltti.

İlk yarıyılda 291 milyon lira konsolide net kâr elde eden şirket, ana ortaklık kârını ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 107 artırarak 222 milyon lira seviyesine taşıdı.

İlk 6 aylık dönemde toplam 709 milyon lira Faiz Amortisman Vergi Öncesi Kâr (FAVÖK) kaydeden Aksa Enerji’nin FAVÖK’ünün yüzde 80’i döviz bazlı satış yapan KKTC, Gana, Mali ve Madagaskar santrallerinden elde edildi. Şirket’in FAVÖK marjı ise yüzde 20,4 seviyesinde gerçekleşti.

Borcunu 442 milyon dolara düşürdü

Konuyla ilgili şirketten yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cemil Kazancı, 2020 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgının ekonomik etkilerine rağmen finansal yapılarını güçlendirerek yılın ilk yarısında başarılı bir yol izlediklerini söyledi. Her geçen yıl mali açıdan güçlenerek borçlarını azalttıklarını ve büyük yatırımlara imza attıklarını açıklayan Kazancı, yurtdışına açılmaya karar verdikleri 2015 yılında 860 milyon dolar seviyesinde olan borçlarını bu yılın ilk yarısı itibarıyla 442 milyon dolara düşürdüklerine dikkat çekti.

"Ülkemize döviz getirmeyi sürdüreceğiz"

Salgın sürecinin getirdiği zorlu ekonomik koşullarda yatırımlara devam ettiklerini aktatran Cemil Kazancı, Türkiye’nin yanı sıra KKTC, Gana, Mali ve Madagaskar’da enerji alanında faaliyet gösteren global bir enerji şirketi olduklarını vurguladı. 2015 yılında başladıkları yurtdışı yolculuğunda Afrika’nın yanı sıra Mayıs ayında 240 MW kapasiteli doğal gaz kombine çevrim santrali kurmak için Özbekistan hükümeti ile bir anlaşma imzaladıkları bilgisini veren Kazancı, "Gerekli yer tahsislerinin sağlanması sonrası başlanacak olan santral inşaatını azami 12 ay içerisinde tamamlayarak devreye almayı planlıyoruz. Ekonomik olarak içinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte yurt dışında yatırım yaparak ülkemize döviz getirmeye ve şirketimizin büyümesine katkı sağlamaya yönelik çalışmalarımızı tüm gücümüzle devam ettireceğiz.” dedi.




ÖNEMLİ :
 
Yayınlanmakta olan haberin tüm hakları saklıdır.
  Elektrohaber.net hak sahiplerinin yayınlanmakta olan haberlerin kaynak gösterilerek kaldırılma isteği hakkını saklı tutar.
  Elektrohaber'de yayınlanmakta olan haberlerin kaynak belirtilmeden yayınlanması yasaktır.



 |  Bu haber 1644 defa okunmuştur.

Firmalar  HABERLERİNDEN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Ağaoğlundan enerjiye 2 milyarlık yatırım

Ağaoğlundan enerjiye 2 milyarlık yatırım Gayrimenkul projelerini tamamlayıp enerjiye 2 milyarlık yatırım yapacak

Bakırlar Enerji’den, 240 bin haneye ‘temiz enerji’

Bakırlar Enerji’den, 240 bin haneye ‘temiz enerji’ Adana'da faaliyet gösteren Bakırlar Enerji, güneş paneli üretimine başladı.

ARTA'dan güneşe ve suya iki yatırım

ARTA'dan güneşe ve suya iki yatırım ARTA Tekstil; 9 milyon dolarlık Güneş Enerji Santrali ve yaklaşık 500 bin euroluk su tasarrufu yatırımı gerçekleşti...

Apple ürünlerine büyük zam

Apple ürünlerine büyük zam Apple Türkiye birçok ürününde yüzde 10'a varan fiyat artışı gerçekleştirdi.

‘Ahlatcı Doğalgaz’dan Enerya Enerji İçin Halka Arz Başvurusu

‘Ahlatcı Doğalgaz’dan Enerya Enerji İçin Halka Arz Başvurusu Ahlatcı Doğalgaz Dağıtım Enerji ve Yatırım tarafından yapılan

Monster , garanti modelini duyurdu

Monster , garanti modelini duyurdu Monster Notebook, kullanıcı hatalarını da kapsayan yeni garanti modelini duyurdu

Enerjisa Enerji Sürdürülebilirlik Raporu

Enerjisa Enerji Sürdürülebilirlik Raporu Enerjisa Enerji Sürdürülebilirlik Raporu “Enerjimiz Geleceğimiz İçin” Mottosuyla Yayınlandı

Elektrik Üretim A.Ş. yeni bir şirket kuruyor

Elektrik Üretim A.Ş. yeni bir şirket kuruyor Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Elektrik Üretim A.Ş. tarafından EUAS International unvanlı b...

Aksa, Kazakistan'daki santral ihalesini kazandı

Aksa, Kazakistan'daki santral ihalesini kazandı Aksa, Kazakistan'daki santral ihalesini kazandı
Teknik Adam Teknik Adam
Türkiye'ye elektrik ne zaman geldi?

Diğer videolar

  Elazığ Yerli Motor
 

Elazığ Yerli Motor

İzlenme:4846

   
  Yerli Motor Elazığ’dan
 

Yerli Motor Elazığ’d

İzlenme:3134

   
  Akkuyu Nükleer Santrali
 

Akkuyu Nükleer Santr

İzlenme:3300

   
  Türkiye'de Elektrik Üretimi
 

Türkiye'de Elekt

İzlenme:3318

   

Tüm fotoğraflar

  İş kazaları
 

İş kazaları

İzlenme:15770

   
  Tesla
 

Tesla

İzlenme:18022

   
  Hat Emekçileri
 

Hat Emekçileri

İzlenme:26072

   
  Torna kazası
 

Torna kazası

İzlenme:164268