Teknik Haber Platformu
GÜNCEL ELEKTRİK ENERJİ SEKTÖREL TEKNOLOJİ OYUN YAŞAM AKTÜEL
Yılmaz'dan akaryakıt sektörüne uyarıTarih 11 Ekim 2017, 00:57 Editör: Editör Elektrohaber

Yılmaz'dan akaryakıt sektörüne uyarı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt fiyatlarına zam geleceği gün, bazı istasyonların bu zammı gece 00.00'dan önce yaptıklarına ilişkin şikayetler aldıklarını belirterek, "Geçmişte akaryakıt piyasası denildiğinde akla gelen kötü imajı yok ettik ve iyi bir hale getirdik. Şimdi birkaç bayinin bu şekildeki uygulamalarından bütün sektörün etkilenmesine asla izin vermeyiz. Satış zinciri noktasındaki sıkıntıları biz şu anda izliyoruz. Onların da bir an önce düzeltilmesini istiyoruz aksi takdirde bir gece ansızın karar alabiliriz." dedi.

Yılmaz, 8. Türkiye Enerji Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, son zamanlarda dağıtıcı ve bayi marjlarının, belirlenen kriterlere uygun olmadığına yönelik birtakım sinyaller aldıklarını söyledi.
Kamuoyunda hala fiyatların EPDK tarafından belirlendiği gibi yanlış bir algı olduğunu dile getiren Yılmaz, akaryakıt fiyatlarını şirketlerin, kanunun çizdiği çerçevedeki tarife metodolojilerine göre serbest piyasada belirlediğini ifade etti.

Yılmaz, akaryakıt piyasasında yaşanan haksız fiyat hareketlerine dikkati çekerek, az sayıdaki akaryakıt bayisinin akaryakıt sektörününün tamamını töhmet altında bırakmasına izin vermeyeceklerini aktardı.

Akaryakıt fiyatlarına zam geleceği zaman, bazı istasyonların bu zammı gece 00.00'dan önce yaparak tüketiciyi mağdur ettiklerine dair şikayetler aldıklarını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kesin bir dille belirtmek istiyorum, akaryakıt dağıtım şirketleri rekabeti olumsuz etkileyecek fiyat hareketlerinden mutlaka kaçınmalıdır. Dağıtım şirketlerinden vakit kaybetmeden kendilerine çekidüzen vermelerini, bayilerini uyararak, bu tür uygulamalara derhal son verilmesini bekliyoruz. Geçmişte akaryakıt piyasası denildiğinde akla gelen kötü imajı yok ettik ve iyi bir hale getirdik. Şimdi birkaç bayinin bu şekildeki uygulamalarından bütün sektörün etkilenmesine asla izin vermeyiz. Satış zinciri noktasındaki sıkıntıları biz şu anda izliyoruz. Onların da bir an önce düzeltilmesini istiyoruz aksi takdirde bir gece ansızın karar alabiliriz." diye konuştu.

Serbest piyasada doğalgaz alım-satımı gelecek yıl
Yılmaz, Türkiye'de doğalgaz borsası kurulması hedeflerine yönelik bu yıl içinde çok önemli adımlar attıklarını belirtti.

Yapılan düzenlemeler çerçevesinde, Enerji Piyasaları İşletme AŞ (EPİAŞ) bünyesinde bir elektronik platform kurulacağını ifade eden Yılmaz, "Bu platform üzerinden 1 Nisan 2018 itibarıyla eşit ve şeffaf koşullar altında doğalgaz alım-satım işlemleri gerçekleştirilmeye başlanacak." dedi.

Yılmaz, gelecek yılın doğalgaz sektörü açısından altın bir yıl olacağını ve sektör temsilcilerinin de bu inançla çalışmaları gerektiğini söyledi.

Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) piyasasında lisans başvurularının elektronik ortamda alınmasına yönelik mevzuat değişikliğini yaptıklarını dile getiren Yılmaz, "Bir yıl içinde tüm lisanslama işlemlerini elektronik ortamda yapabileceğiz ve LPG sektörümüze de yepyeni bir ivme kazandıracağız." diye konuştu.

Yılmaz, Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliğinin (ERRA) 17. Enerji Yatırım ve Düzenleme Konferansı'nın da EPDK'nın ev sahipliğinde Antalya'da düzenleneceğini sözlerine ekledi. 




ÖNEMLİ :
 
Yayınlanmakta olan haberin tüm hakları saklıdır.
  Elektrohaber.net hak sahiplerinin yayınlanmakta olan haberlerin kaynak gösterilerek kaldırılma isteği hakkını saklı tutar.
  Elektrohaber'de yayınlanmakta olan haberlerin kaynak belirtilmeden yayınlanması yasaktır.



 |  Bu haber 2482 defa okunmuştur.

Petrol  HABERLERİNDEN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

En fazla üretim ve teslimat linyitte

En fazla üretim ve teslimat linyitte Katı yakıtlarda nisanda en fazla üretim ve teslimat linyit kömüründe yapıldı.

BTC'den petrol akışı

BTC'den petrol akışı BTC'den geçen yıl 233 milyon 175 bin varil petrol aktı

Doğalgaz ithalatında sistem değişikliği

Doğalgaz ithalatında sistem değişikliği Enerji Piyasası Düzenleme KurumuBaşkanı Mustafa Yılmaz, EPDK ve sektör paydaşlarının

TürkAkım’da son aşamaya gelindi

TürkAkım’da son aşamaya gelindi Projenin son aşaması olan ve Kıyıköy’de yapımı devam eden alım terminalinde inşaat çalışmalarının yüzde 70’ten

OPEC'in petrol üretimi eylülde arttı

OPEC'in petrol üretimi eylülde arttı Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) günlük ham petrol üretimi

EPDK'dan 13 şirkete ceza

EPDK'dan 13 şirkete ceza EPDK'dan 13 şirkete 2.6 milyon TL para cezası

Rusya'nın enerji gelirleri arttı

Rusya'nın enerji gelirleri arttı Rusya'nın petrol gelirleri 30,3 milyar dolara, doğalgaz gelirleri 12,4 milyar dolara çıktı.

Türkiye Petrollerine Yeni Genel Müdür

Türkiye Petrollerine Yeni Genel Müdür Turkuaz Petrol Genel Müdürü Çağdaş Demirağ, Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş.

Petrol bulmak için ilk adım

Petrol bulmak için ilk adım Akdeniz'de petrol bulmak için ilk adım atıldı
Teknik Adam Teknik Adam
Türkiye'ye elektrik ne zaman geldi?

Diğer videolar

  Elazığ Yerli Motor
 

Elazığ Yerli Motor

İzlenme:4890

   
  Yerli Motor Elazığ’dan
 

Yerli Motor Elazığ’d

İzlenme:3186

   
  Akkuyu Nükleer Santrali
 

Akkuyu Nükleer Santr

İzlenme:3356

   
  Türkiye'de Elektrik Üretimi
 

Türkiye'de Elekt

İzlenme:3364

   

Tüm fotoğraflar

  İş kazaları
 

İş kazaları

İzlenme:15816

   
  Tesla
 

Tesla

İzlenme:18088

   
  Hat Emekçileri
 

Hat Emekçileri

İzlenme:26202

   
  Torna kazası
 

Torna kazası

İzlenme:164488