Teknik Haber Platformu
GÜNCEL ELEKTRİK ENERJİ SEKTÖREL TEKNOLOJİ OYUN YAŞAM AKTÜEL
Kesintileri akıllı şebekeler bitirecekTarih 08 Nisan 2017, 17:15 Editör: Editör Elektrohaber

Kesintileri akıllı şebekeler bitirecek

Tüm dünyanın dikkatini çeken akıllı şebekeler ve akıllı şehir uygulamaları artarak sürüyor. Enerjiden sağlığa, ulaşıma, okula, su atıklarına kadar her alanda akıllı şebekeler devreye giriyor. Türkiye Enerji Vakfı (TENVA) Başkanı Hasan Köktaş, akıllı şehir ve akıllı şebeke uygulamaları hakkında açıklamalarda bulundu. HHB Expo tarafından 19-21 Nisan tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan 5.Uluslararası Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı’nın Yürütme Kurulu Başkanı da olan Köktaş, uygulanmakta ve geliştirilmekte olan akıllı sistemlerin insan hayatına önemli ölçüde konfor sağlayacağını belirtti.

Enerji alanında Türkiye için çok önemli bir platform olan ICSG İstanbul 2017, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Berat Albayrak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün katılımı ile gerçekleşecek.

Akıllı Sistemler ile aktif enerji kullanımı mümkün
TENVA Başkanı Hasan Köktaş, ülkemizdeki klasik şebeke sistemlerinin elektrik dağıtım firmaları tarafından yapılan yatırımlarla akıllı şebeke özelliğine kavuşmakta olduğunu söyledi. Köktaş, elektrik kesintilerinin özellikle fabrikalarda büyük zararlara sebep olduğunu ve akıllı şebeke uygulamalarının en büyük faydalarından birinin enerji kesintilerinin önüne geçmesi olduğunu dile getirdi. Köktaş, ‘’Akıllı şebekeler sayesinde sistemdeki anormallikler tespit ediliyor ve sistem kendi önlemlerini alabiliyor. Sistem aktif edildiğinde kimin nereye ne oranda elektrik çektiği, kimin ne kadar ürettiği ve harcanan elektrik rahatlıkla görülebiliyor’’dedi.


İtalyanlar enerjide işbirliği yapmaya gelecek
Akıllı şehir şebekeleri hakkında konuşan İtalyan Ticaret ve Tanıtım Ajansı (ITA) İstanbul Müdürü Aniello Musella, şimdiye kadar İtalya'da akıllı şehir girişimlerine yapılan 3 milyar Avro'yu aşkın yatırımla, 15 milyon vatandaşın yaşamlarında olumlu bir etki oluşturduklarını söyledi. Enerji sektörüne yönelik teknolojilerde Italya’nın Avrupa’daki ilk ihracatçı ülkeler arasında yer aldığını, enerji ekosistemlerinin Türk pazarını büyük ilgiyle takip ettiğini belirten Musella, geçtiğimiz yıl ICGS İstanbul 2016’ ya katılan İtalyan firmaları oldukça başarılı anlaşmalar elde ettiklerini ve bu yıl da yeni işbirlikleri için ICSG 2017’ye katılacaklarını sözlerine ekledi.

ICSG İstanbul 2017
3 gün sürecek olan organizasyonda akıllı şehir uygulamaları, akıllı elektrik, su ve gaz sayaçları ekipmanları, şebeke modernizasyon sistemleri, enerji depolama, akıllı ulaşım şebekeleri ve sistemleri gibi birçok ürün ve hizmet grubu yer alacak. OSB’ler, teknokentler, belediyeler, elektrik – gaz dağıtım şirketlerinin katılacağı fuarın girişi ise ücretsiz olacak.





ÖNEMLİ :
 
Yayınlanmakta olan haberin tüm hakları saklıdır.
  Elektrohaber.net hak sahiplerinin yayınlanmakta olan haberlerin kaynak gösterilerek kaldırılma isteği hakkını saklı tutar.
  Elektrohaber'de yayınlanmakta olan haberlerin kaynak belirtilmeden yayınlanması yasaktır.



 |  Bu haber 3892 defa okunmuştur.

Elektrik  HABERLERİNDEN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

SEDAŞ Aydınlatma Çalışmalarına Gebze ile Devam Ediyor

SEDAŞ Aydınlatma Çalışmalarına Gebze ile Devam Ediyor ‘SEDAŞ’ Aydınlatma Çalışmalarına Gebze ile Devam Ediyor

Elektrik üretimi aralıkta yüzde 5,7 arttı

Elektrik üretimi aralıkta yüzde 5,7 arttı Türkiye'nin lisanslı elektrik üretimi, Aralık 2021'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,7 ..

EPDK'nın elektrik temini kararı Resmi Gazete'de

EPDK'nın elektrik temini kararı Resmi Gazete'de Görevli tedarik şirketlerinin EÜAŞ'den elektrik teminine ilişkin kurul kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

EIA: Güçlü küresel ekonomik büyüme enerji tüketimini tetikleyecek

EIA: Güçlü küresel ekonomik büyüme enerji tüketimini tetikleyecek Küresel enerji tüketiminin mevcut politika ve teknoloji eğilimlerinin devam etmesi durumunda

Kesintisiz elektrik için sahadalar

Kesintisiz elektrik için sahadalar Kahramanmaraş'ta elektrik dağıtım şirketinde iş güvenliği uzmanı ve işletme şefi olarak çalışan iki kadın

Elektrik tüketimi mayısta yüzde 19,2 arttı

Elektrik tüketimi mayısta yüzde 19,2 arttı Türkiye'nin elektrik tüketimi, 2021 yılı Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19,2 artarak 24 milyar ...

Tam Kapanmada Tüketim Arttı

Tam Kapanmada Tüketim Arttı Elektrik tüketimi tam kapanmada yüzde 12,2 arttı

Elektrikte kurulu güç arttı

Elektrikte kurulu güç arttı Elektrikte kurulu güç 95 bin 890 megavata ulaştı

Elektrik tüketimi salgın öncesi dönemi geçti

Elektrik tüketimi salgın öncesi dönemi geçti Bakan Dönmez: Elektrik tüketimi salgın öncesi dönemi geçti
Teknik Adam Teknik Adam
Türkiye'ye elektrik ne zaman geldi?

Diğer videolar

  Elazığ Yerli Motor
 

Elazığ Yerli Motor

İzlenme:4870

   
  Yerli Motor Elazığ’dan
 

Yerli Motor Elazığ’d

İzlenme:3164

   
  Akkuyu Nükleer Santrali
 

Akkuyu Nükleer Santr

İzlenme:3338

   
  Türkiye'de Elektrik Üretimi
 

Türkiye'de Elekt

İzlenme:3350

   

Tüm fotoğraflar

  İş kazaları
 

İş kazaları

İzlenme:15800

   
  Tesla
 

Tesla

İzlenme:18062

   
  Hat Emekçileri
 

Hat Emekçileri

İzlenme:26160

   
  Torna kazası
 

Torna kazası

İzlenme:164404