Teknik Haber Platformu
GÜNCEL ELEKTRİK ENERJİ SEKTÖREL TEKNOLOJİ OYUN YAŞAM AKTÜEL
Arızalara rafting botuyla müdahaleTarih 06 Şubat 2017, 11:50 Editör: Editör Elektrohaber

Arızalara rafting botuyla müdahale

Erzincan'da elektrik arıza ekipleri, bölgede etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle meydana gelen elektrik arızalarını giderebilmek için karadan gidemedikleri bölgelere, Karasu Nehri üzerinden rafting botuyla buz küteleri arasında zorlu yolculuk yaparak ulaşıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan yoğun kar yağışı ve soğuk hava yaşamı olumsuz etkilerken, vatandaşların mağdur olmaması için elektrik arıza ekipleri fedakarca çalışmalarını sürdürüyor.

Kar yağışı ve soğuk havanın uzun süre hüküm sürdüğü ve hava sıcaklığının sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü Erzincan'da, gece gündüz çalışmalarını sürdüren elektrik arıza ekipleri, kar yağışı nedeniyle zaman zaman güçlük çekiyor.

Özellikle yolları kar nedeniyle kapalı bulunan köylerdeki elektrik arızalarını giderebilmek için kar motorları ile zorlu arazileri aşan arıza ekipleri, zaman zaman da Karasu Nehri üzerinden rafting botuyla göreve koşuyor.

Kış koşulları yüzünden elektrik arızası yaşanan alanlara güçlükle ulaşan ekipler, fedakarca çalışıyor.

Kentin Üzümlü ilçesine bağlı Altınbaşak beldesindeki enerji hattı üzerinde meydana gelen arızayı gidermek için yola çıkan ekipler, kent merkezine 17 kilometre uzaklıktaki noktaya büyük uğraşlar sonucu gidebildi.


Ekipler, büyük kısmı buz tutan ve Fırat Nehri'nin kolu olan Karasu Nehri'ni, yanlarında getirdikleri rafting botu ile yaklaşık yarım saatlik bir mücadelenin ardından geçtikten sonra, arızalı hatta ulaşmak için yollarına yürüyerek devam etti.

Bir süre yürüdükten sonra arızanın yerini belirleyen ekipler, 1,5 saat süren zorlu yolculuktan sonra buz tutan direklere tırmanarak arızayı çözdü.

"Hedefimiz kesintisiz enerjiyi en kısa sürede sağlamak"
Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş, yaptığı açıklamada, vatandaşın elektriksiz kalmaması için yoğun çaba harcadıklarını ve kesintisiz enerji arzı sağlamak için tüm şartları zorladıklarını belirtti.

Arıza ekiplerinin rafting ve iş güvenliği konusunda eğitimli olduklarını vurgulayan Akbaş, "Erzincan ilimizin ortasından geçen Fırat'ın kolu olan Karasu Nehri'ndeki Üzümlü ilçesine bağlı Altınbaşak beldesinde bulunan elektrik atlaması bölümünde bir kopma meydana geldi. Ekiplerimiz kardan kapalı olan yollar yerine bölgeyi botla geçerek arızaya kısa sürede müdahale etmişlerdir. Buradaki hedefimiz vatandaşa kesintisiz enerjiyi en kısa sürede sağlamak." diye konuştu.

Rafting ve nehir rehberliği belgesi bulunan arıza ekibi üyesi Fatih Keleş ise aldıkları ihbar üzerine zorlukla bölgeye ulaşarak arızaya müdahale ettiklerini belirterek, "Nehir atlamasının koptuğunu gördük. Enerji arzını en kısa sürede tekrar sağlamak için rafting botu ile karşıya geçtik. İletkenlerimizi onararak tekrar enerjimizi bölgeye verdik. Şu anda enerjisiz bölgemiz yoktur. Çetin arazi şartlarına rağmen hızlı şekilde görevimizi yerini getirdik." dedi.




ÖNEMLİ :
 
Yayınlanmakta olan haberin tüm hakları saklıdır.
  Elektrohaber.net hak sahiplerinin yayınlanmakta olan haberlerin kaynak gösterilerek kaldırılma isteği hakkını saklı tutar.
  Elektrohaber'de yayınlanmakta olan haberlerin kaynak belirtilmeden yayınlanması yasaktır.



 |  Bu haber 3480 defa okunmuştur.

Elektrik  HABERLERİNDEN ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

SEDAŞ Aydınlatma Çalışmalarına Gebze ile Devam Ediyor

SEDAŞ Aydınlatma Çalışmalarına Gebze ile Devam Ediyor ‘SEDAŞ’ Aydınlatma Çalışmalarına Gebze ile Devam Ediyor

Elektrik üretimi aralıkta yüzde 5,7 arttı

Elektrik üretimi aralıkta yüzde 5,7 arttı Türkiye'nin lisanslı elektrik üretimi, Aralık 2021'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,7 ..

EPDK'nın elektrik temini kararı Resmi Gazete'de

EPDK'nın elektrik temini kararı Resmi Gazete'de Görevli tedarik şirketlerinin EÜAŞ'den elektrik teminine ilişkin kurul kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

EIA: Güçlü küresel ekonomik büyüme enerji tüketimini tetikleyecek

EIA: Güçlü küresel ekonomik büyüme enerji tüketimini tetikleyecek Küresel enerji tüketiminin mevcut politika ve teknoloji eğilimlerinin devam etmesi durumunda

Kesintisiz elektrik için sahadalar

Kesintisiz elektrik için sahadalar Kahramanmaraş'ta elektrik dağıtım şirketinde iş güvenliği uzmanı ve işletme şefi olarak çalışan iki kadın

Elektrik tüketimi mayısta yüzde 19,2 arttı

Elektrik tüketimi mayısta yüzde 19,2 arttı Türkiye'nin elektrik tüketimi, 2021 yılı Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19,2 artarak 24 milyar ...

Tam Kapanmada Tüketim Arttı

Tam Kapanmada Tüketim Arttı Elektrik tüketimi tam kapanmada yüzde 12,2 arttı

Elektrikte kurulu güç arttı

Elektrikte kurulu güç arttı Elektrikte kurulu güç 95 bin 890 megavata ulaştı

Elektrik tüketimi salgın öncesi dönemi geçti

Elektrik tüketimi salgın öncesi dönemi geçti Bakan Dönmez: Elektrik tüketimi salgın öncesi dönemi geçti
Teknik Adam Teknik Adam
Türkiye'ye elektrik ne zaman geldi?

Diğer videolar

  Elazığ Yerli Motor
 

Elazığ Yerli Motor

İzlenme:4886

   
  Yerli Motor Elazığ’dan
 

Yerli Motor Elazığ’d

İzlenme:3180

   
  Akkuyu Nükleer Santrali
 

Akkuyu Nükleer Santr

İzlenme:3354

   
  Türkiye'de Elektrik Üretimi
 

Türkiye'de Elekt

İzlenme:3362

   

Tüm fotoğraflar

  İş kazaları
 

İş kazaları

İzlenme:15814

   
  Tesla
 

Tesla

İzlenme:18084

   
  Hat Emekçileri
 

Hat Emekçileri

İzlenme:26194

   
  Torna kazası
 

Torna kazası

İzlenme:164468